Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedra" uz laiku apturēs eksperimentālo stikla kausēšanas krāsni

Rīga, 10.apr., LETA. Stikla šķiedras ražotājs "Valmieras stikla šķiedra" uz laiku apturēs eksperimentālo, nelielas jaudas stikla kausēšanas krāsni, teikts kompānijas paziņojumā biržai "Nasdaq Riga".

Kompānijas pārstāvji informē, ka otrdien, 9.aprīlī, sākti eksperimentālās, nelielas jaudas stikla kausēšanas krāsns Nr.4 atdzesēšanas un stikla izlaišanas darbi, lai uz laiku apturētu šīs krāsns darbību.

"Stikla kausēšanas krāsns Nr.4 savulaik tika izbūvēta eksperimentāliem nolūkiem - jaunu stiklu kausēšanai un attīstībai, lai dažādotu uzņēmuma piedāvātās produkcijas sortimentu. Līdzšinējā krāsns darbība sevi ir attaisnojusi, jo ir sasniegti sākotnēji paredzētie ražošanas un produkcijas apmēri," informē kompānijas pārstāvji.

Tāpat kompānijas pārstāvji atzīmē, ka lēmums apturēt krāsns darbību pamatojas arī uz krāsns tehnisko nolietojumu un augstajām ekspluatācijas un produkcijas ražošanas izmaksām.

Pēc "Valmieras stikla šķiedras" pārstāvju minētā, attiecīgās krāsns darbības atjaunošana 2019.gadā nav plānota.

"Krāsns darbības apturēšanai nebūs jūtamas ietekmes uz uzņēmuma plānotajiem biznesa rezultātiem, jo tās ražošanas jauda un kapacitāte veidoja vien aptuveni 2% no kopējā uzņēmumā saražotās produkcijas apmēra," piebilst kompānijas pārstāvji.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka "Valmieras stikla šķiedra" koncerns šogad pieļauj iespēju gūt 4,8 miljonu eiro peļņu, ja uzlabosies situācija meitasuzņēmumā ASV.

Tāpat ziņots, ka "Valmieras stikla šķiedras" koncerns pagājušajā gadā, pēc provizoriskiem datiem, strādāja ar 112,983 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 10,2% mazāk nekā 2017.gadā, kā arī cieta zaudējumus 14,991 miljona eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš.

"Valmieras stikla šķiedras" koncernu veido "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitassabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Apvienotajā Karalistē, kā arī "Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp" ASV. "Valmieras stikla šķiedras" akcijas kotē biržas "Nasdaq Riga" otrajā sarakstā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)