Banner 980x90

"Valmieras stikla šķiedra" neto apgrozījums pirmajā pusgadā sasniedzis 69,11 miljonus eiro

Valmiera, 28.jūl., LETA. Šī gada pirmajā pusgadā AS "Valmieras stikla šķiedra" konsolidētais apgrozījums sasniedz 69,11 miljonus eiro, aģentūrai LETA pavēstīja uzņēmuma pārstāvji.

Salīdzinot ar pērno gadu šajā pašā laikā apgrozījums ir audzis par 3,6%, bet neauditētā konsolidētā peļņa pieaugusi ir 5,59 miljoni eiro, kas ir pieaugums par 2,4 miljoniem eiro.

"Lai sasniegtu vēl augstākus biznesa rādītājus, redzam, ka ir nepieciešams palielināt uzņēmuma ražošanas jaudas un konkurētspēju. Tāpēc būvējam jaunu ražotni ASV ar 50 000 tonnu kapacitāti sausā diega gadā," norādīja AS "Valmieras stikla šķiedra" valdes priekšsēdētājs Andrē Švionteks.

Apjomīgā investīciju projekta ASV, kas tika uzsākts 2016.gadā, īstenošana norit atbilstoši plānam - gan projekta izmaksu, gan projekta laika grafika ziņā. Ražotnes ēka ir uzbūvēta aptuveni 50% apjomā, un saskaņā ar projekta plānu jau tiek ierīkotas pirmās tehnoloģijas un aprīkojums. Paralēli norit jauno speciālistu sagatavošana darbam ASV uzņēmumā, organizējot apmācības Džordžijas štata tehniskajā koledžā, Dublinā, un praktiskas pieredzes apmaiņas mātes uzņēmumā AS "Valmieras stikla šķiedra", Latvijā.

Uzņēmuma vadība prognozē, ka 2017.gadā konsolidētais neto apgrozījums varētu sasniegt 130 miljonus eiro, savukārt konsolidētā tīrā peļņa deviņus miljonus eiro, ņemot vērā pasaules stikla šķiedras tirgus pozitīvās izaugsmes tendences, stikla šķiedras industrijas straujo attīstību un izteikti augsto pieprasījumu pēc stikla šķiedras produktiem.

AS "Valmieras stikla šķiedra" un tās meitas uzņēmumi ir viens no vadošajiem stikla šķiedras ražotājiem Eiropā. "Valmiera Glass Grupas" kompānijas darbojas divos kontinentos trīs pasaules valstīs: Latvijā, Lielbritānijā un Amerikas Savienotajās Valstīs. AS "Valmieras stikla šķiedra" ražotnēm ir vairāk kā astoņdesmit gadu pieredze tekstilpārstrādē un to produkcija ir vērsta uz dažādiem rūpniecības tirgiem. Grupā ietilpst četri uzņēmumi: mātes sabiedrība AS "Valmieras stikla šķiedra" un trīs tās meitas sabiedrības - "Valmiera Glass UK Ltd." Lielbritānijā, "P-D Valmiera Glass USA Corp." un "Valmiera Glass USA Trading Corp." Amerikas Savienotajās Valstīs

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)