Banner 980x90

Valmieras SOS ciemata bērni labdarības projektā iegūst finansējumu Montesori nodarbībām

Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG
Ilustratīvs foto/ Foto: Stock.XCHNG

Nesen noslēdzās tirdzniecības parka "Alfa" labdarības projekts "Rīga bērnu acīm", kurā piedalījās 12 bērni no Valmieras SOS ciemata. Projekta laikā iegūti 2600 eiro, ko novirzīs Valmieras SOS ciemata bērniem Montesori terapijas nodarbībām visu 2016.gadu, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Latvijas reitingu mājas lapā.  

Labdarības projektā "Rīga bērnu acīm", ko organizēja tirdzniecības parks "Alfa" piedalījās 12 bērni no Valmieras SOS ciemata. Viņi kopā ar Latvijas fotogrāfiem Agnesi Aljēnu, Matīsu Markovski, informācijas aģentūras LETA fotogrāfu Ediju Pālenu, ziņu portāla TVNET fotogrāfu Edgaru Kalmēnu un Latvijas Avīzes fotogrāfi Karīnu Miezāju varēja iemūžināt Rīgas skatus. Dizainere Inese Saliņa pēc tam bērnu radītās fotogrāfijas ietērpa mūsdienīgos dizaina risinājumos, ko drukāja uz T-krekliem, krūzēm, telefonu vāciņiem, auduma somiņām, ko visu decembri pret ziedojumiem varēja iegādāties Alfā, labdarības stendā.

Kā Valmiera24.lv noskaidroja no pašiem bērniem, viņiem bija iespēja kadrus fotogrāfēt no dažādām Rīgas vietām. Citi bildes taisīja no ministru kabineta jumta, citi bildēja patversmes suņus, bet vēl daži gāja pa Rīgas ielām un iemūžināja visu, kas viņiem likās skaists: "Mēs bildējām pilsētā visu, kas mums likās skaists. Atceros, ka vienai bildei noteikti bija jābūt ar tumšu fonu, kaut kam režģveidīgam- piemēram, vārtiņu režģi. Manā fotogrāfijā tika bilde, kuru fotogrāfēju no Ministru kabineta loga- māju ar kupoliem. Protams, aizmirsu, kas tā par māju. Un tagad arī zinu, kur dzīvo Vaira Vīķe- Freiberga. Kā izrādās, es bildēju arī viņas māju. Trešo bildi fotogrāfēju no viesnīcas balkona- pilsētas skatu no augšas," atceras kāds no projekta dalībniekiem. 

Lai arī bērni izteicās, ka darbs ar fotoaparātu nebija viegls un vairākas lietas viņiem nesanāca, prieks par paveikto bijis liels: "Pēc tam mūsu bildes bija uzdrukātas uz krājkasītēm, krūzītēm, džemperiem, maisiņiem, telefona maciņiem. Maisiņu, uz kura bija uzdrukāta mana bilde nopirka pirmo. Arī mēs drīkstējām izvēlēties vienu lietu- man tika džemperis- ļoti silts, starp citu," vēl kāds projekta dalībnieks. 

Par iegūtajiem līdzekļiem SOS bērnu ciemata bērniem būs iespēja izmantot Montesori terapijas nodarbības: "Montesori terapija ir ļoti vērtīga bērnu attīstībai. Tā ir speciāla metode, kas palīdz attīstīt bērnu lielo un smalko motoriku, koncentrēšanās spējas, veicina atbildības sajūtu un ceļ bērnu pašapziņu. Nav noslēpums, ka lielai daļai bērnu, kuri aug SOS bērnu ciematu ģimenēs, ārkārtīgi nepieciešams papildus atbalsts, lai attīstībā un izaugsmē panāktu savus vienaudžus. Daudzi no mūsu bērniem agrīnā bērnībā diemžēl nav saņēmuši tādu uzmanību un aprūpi, kāda būtu nepieciešama, lai bērns veiksmīgi augtu un attīstītos, tādēļ SOS ģimenēs īpaši tiek strādāts pie tā, lai iekavēto atgūtu," piebilst Latvijas SOS bērnu ciemata asociācijas līdzekļu piesasites un komunikācijas speciāliste Dace Dzedone.

SOS mammas un ciemata darbinieki īpaši domā par to, lai bērni un jaunieši brīvo laiku pavadītu kvalitatīvi. Tādēļ SOS ciemata pārstāvji īpaši priecājas par projektiem, kuros jauniešiem ir  iespēja iesaistīties kopā ar mūsu sadarbības partneriem. Dažādos sadarbības projektos viņi ir gan sportojuši, gan teātri spēlējuši, gan gatavojuši ēst, gan zīmējuši un fotorafējuši. 

Tāpat pārstāvji īpaši priecājas, ka arvien aktīvāka kļūst vietējā Valmieras kopiena, kas palīdz ciemata ģimenēs augošajiem bērniem visdažādākajos veidos, piedāvājot gan darba un prakses vietas, gan uzaicinot un organizējot sporta, kultūras un izklaides pasākumus, gan ar ziedojumiem atbalstot SOS ģimenes. Arī šajā gadā ciemata ģimenēs augošajiem bērniem un jauniešiem ir plānoti dažādi projekti, tādēļ jau iepriekš ciemata pārstāvji saka paldies ikvienam, kurš viņus šajos projektos atbalsta vai plāno atbalstīt.

Tie, kuri nepaguva vai nevarēja apmeklēt labdarības stendu TC "Alfa", kur varēja iegādāties preces, kas tapušas ar Valmieras bērnu radītajiem motīviem, iespējams iegātāties SOS bērnu ciemata asiciācijas labdarības e - veikalā, šādā veidā atbalstot Valmieras SOS bērnu ciemata ģimenēs augošos bērnus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)