Banner 980x90

Valmieras pilsētas svētkos skanēs ērģeļu koncerts

Valmiera, 7.jūl., LETA. 27.jūlijā plkst.19 Valmieras pilsētas 734.dzimšanas dienu Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros ieskandinās vēsturisko ērģeļu svētki "Latvija – ērģeļu zeme", aģentūru LETA informēja Valmieras Kultūras centra pārstāve Līga Tarbuna.

Ērģeļmūzikas koncertā Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā uzstāsies Kristīne Gailīte (soprāns), Ilona Birģele (ērģeles, pozitīvs) un Līga Ivāne (ērģeles).

"Latvija ir ne tikai skaistas dabas un izcilu personību, bet arī ērģeļu zeme - šo apgalvojumu ir dzirdējis gandrīz ikviens. Bet, vai katrs zina, kādēļ? Daudzi atbildēs - mums taču ir Rīgas Doma baznīcas ērģeles, bet Latvija ir bagāta ar vismaz 300 nozīmīgiem, vērtīgiem instrumentiem, kas ir milzīgs skaitlis mūsu nelielajai tautai. Ir būtiski svinēt Latvijas krāšņo jubileju dievnamos, izzinot un parādot Latvijas ērģeļu daudzveidību, krāšņumu un katra instrumenta īpašo skanējumu. Svētku ietvaros gan Latvijas iedzīvotājiem, gan ārvalstu viesiem tiks dota iespēja apceļot visus Latvijas novadus, klausoties un salīdzinot vēsturisko instrumentu skanējumu, kā arī apzinot valsts kultūrvēsturisko lepnumu," informē pasākuma organizatori, biedrība mūzikas aktivitātēm "Pleno".

Vēsturisko ērģeļu svētku laikā klātesošie varēs baudīt ērģeļmūzikas koncertu, ērģeļu restauratora Alvja Melbārža ievadlekcijā uzzināt interesantus, nezināmus faktus par Latvijas vēsturiskajām ērģelēm, kā arī apskatīt Valmieras Mākslas vidusskolas un Kocēnu pamatskolas audzēkņu mākslas darbu izstādi "Mana ērģeļu zeme".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)