Banner 980x90

Valmieras pilsētas pašvaldības policistu tērpā iestrādās videokameras

Valmiera, 29.dec., LETA. Nākamgad Valmieras pilsētas pašvaldības policistu formās būs iebūvētas triecienizturīgas videokameras, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Kameras spēs bez pārtraukuma uzņemt 12 stundu garu video materiālu. Ar šo kameru palīdzību būs iespējams pārbaudīt dialogos radušās konfliktsituācijas. Administratīvo pārkāpumu gadījumos ierakstītais materiāls būs izmantojams kā lietišķais pierādījums.

"Nākamgad gribam palielināt esošās drošības sistēmas inteliģenci. Tas nozīmē, ka Operatīvās informācijas centrā dežurējošais policists saņems brīdinošus skaņas signālus un attēlus, ja kāda no videokamerām fiksēs, piemēram, skaļākus trokšņus, bļaustīšanos, atšķirīgi straujas kustības. Tiks pamanītas pilsētā atstātās lielāka izmēra mantas, kā arī negaidīta cilvēku drūzmēšanās. Ja nepieciešams, būs iespējams palielināt un atpazīt kameru fiksēto automašīnu numurus," par gaidāmajiem uzlabojumiem stāsta Valmieras pilsētas pašvaldības Informācijas tehnoloģiju nodaļas vadītājs Mārtiņš Apinis. Lai uzlabotu sabiedrisko kārtību pie Dzirnavu ezeriņa, 2018.gadā plānots uzlabot videonovērošanas sistēmu arī šajā apkārtnē.

Vēl šogad pašvaldības policija ieviesusi bezmaksas tālruni 8484, pārcēlusies uz telpām Purva ielā 12 un modernizējusi vēl citus darba aspektus.

Operatīvās informācijas centrā, kas vienlaikus ir arī pašvaldības policijas dežūrdaļa, šogad uzstādīta lielformāta video siena. Tā atvieglo pilsētā izvietoto videokameru fiksētās informācijas novērošanu un nepieciešamības gadījumā palīdz nodrošināt operatīvu reaģēšanu.

Informāciju par Valmierā notiekošo pašvaldības policija turpina saņemt, policijas patruļām veicot apsekošanu, pie jaunās video sienas vērojot 60 pilsētā izvietoto videokameru fiksēto informāciju, kā arī saņemot zvanus pa vienoto bezmaksas atbalsta tālruni 8484, kas izmantojams, ja dzīvesvietā vai pilsētā nepieciešams saimniecisks risinājums vai operatīva reaģēšana un pašvaldības policijas palīdzība.

Par to, ka iedzīvotāju drošības un sabiedriskās kārtības nodrošināšanai Valmierā tiek veikta videonovērošana, liecina arī informējošas ceļazīmes, iebraucot pilsētā. Papildu videonovērošanas kamera šogad uzstādīta Vecpuišu parkā, kā arī netālu no Gaujas tilta Pārgaujas pusē, fiksējot notiekošo Vecpuišu parkā, kā arī Cēsu ielā un tās apkārtnē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)