Banner 980x90

Valmieras pilsētas pašvaldība neizsniegs atļauju koku ciršanai Vecpuišu parkā

Foto: Valmiera24.lv
Foto: Valmiera24.lv

Izvērtējot SIA "BM-projekts" koku ciršanas priekšlikuma atbilstību pašvaldības izsniegtajam Vecpuišu parka projektēšanas uzdevumam un publiskās apspriešanas rezultātus, Valmieras pilsētas pašvaldības Koku novērtēšanas komisija nolēma neizsniegt atļauju koku ciršanai Vecpuišu parkā atbilstoši iesniedzēja piedāvātajam pieteikumam.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas Sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, Valmieras pilsētas pašvaldība Projektēšanas uzdevumā bija iekļauta prasība likvidēt bojātos, inficētos, invadētos un pašizsējas kokus, prioritāri saglabājot dendroloģiski vērtīgākos kokus.

Taču parka labiekārtošanas projekta izstrādē, tas netika ņemts vērā. Ciršanai bija pieteikti 96 no 191 parka kokiem. To skaitā pēc koku stāvokļa novērtējuma 1 koks, kas atzīts par gandrīz beigtu, 4 – stipri bojāti, 14 – bojāti, 29 - ar problēmām, 28 – gandrīz labi, 14 – labi, 4 – ļoti labi. Koku novērtēšanas komisija ir konstatējusi, ka parka pārbūvei iespējamas alternatīvas - pārplānojot inženiertehnisko objektu vietas un veicot eksperta norādītu koku kopšanu, līdz ar to samazinot cērtamo koku skaitu.

Publiskajā apspriešanā par atļauju nocirst kokus Vecpuišu parkā pašvaldība saņēma 13 iesniegumus. 12 iesniegumos tika pausts tiešs aicinājums neveikt ciršanu labiekārtojuma plānā norādītajos apjomos, līdz ar to arī noraidot SIA "BM projekts" izstrādāto parka labiekārtojuma plānojuma variantu.

Pašvaldība pieņēma lēmumu neizsniegt atļauju koku ciršanai Vecpuišu parkā, jo izstrādātais labiekārtojuma variants neatbilst sabiedrības interesēm. Tiks precizēts arī projektēšanas uzdevums, iekļaujot punktu par parka vēsturisko uzziņu apkopošanu, lai paredzētu stādījumu ar kultūrvēsturisku nozīmi saglabāšanu.

Valmieras pilsētas pašvaldība izsaka pateicību Valmieras iedzīvotājiem par aktivitāti un iesaistīšanos ieceres apspriešanā! Lūgums iedzīvotājus sekot līdzi informācijai par nākamo publisko apspriešanu saistībā ar bojāto koku ciršanas ieceri Vecpuišu parkā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)