Banner 980x90

Valmieras pensionārus aicina pieteikties beztermiņa braukšanas kartēm pilsētas sabiedriskajā transportā

Valmiera, 16.janv., LETA. Pensionāri, kuri vismaz pēdējos 12 mēnešus ir deklarējušies Valmierā, pašvaldībā var pieteikties personalizētajai beztermiņa braukšanas kartei, kuru varēs izmantot, lai no 1.marta bez maksas pārvietotos Valmieras pilsētas sabiedriskajā transportā, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Pieteikumu pieņemšana kartes izgatavošanai notiek katru darbdienu no plkst.8.30 līdz 16. Valmieras pilsētas pašvaldībā Lāčplēša ielā 2, 103.kabinetā, uzrādot personu apliecinošu dokumentu (pase, personas apliecība) un pensionāra apliecību.

Pensionāri, kuriem jau iepriekš noformētas dzeltenās beztermiņa bezmaksas braukšanas kartes, var turpināt tās izmantot, nepiesakoties jaunas kartes izgatavošanai. Arī zilo karšu īpašnieki, kuriem bija iespēja iegādāties mēnešbiļetes ar 50% atlaidi, uzrādot šo karti autobusa vadītājam, pilsētas robežās varēs braukt bez maksas. Pakāpenisku zilo karšu nomaiņu pret jaunajām braukšanas kartēm iecerēts veikt gada otrajā pusē, pirms tam par to publicējot informāciju pašvaldības informatīvajā izdevumā "Valmiera domā un rada".

Jau vēstīts, ka pensionāri Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedriskajā transportā no 1.marta varēs braukt bez maksas, savukārt pilsētas skolu skolēni to var darīt jau no gada sākuma.

Divu mēnešu starpība saistīta ar kartes ieviešanu, taču atvieglojums attieksies uz visām pensionāru grupā.

Novembra domes sēdē tika norādīts, ka pēc atvieglojumu piemērošanas Valmierā paliks nedaudz vairāk kā pusmiljons maksājošo klientu. Tāpat tika atzīmēts, ka gaidāmās izmaiņas segs Valmieras pilsētas pašvaldība.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)