Banner 980x90

Valmieras pašvaldība plāno Jāņa Daliņa stadiona rekonstrukciju

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Plānojot tuvāko gadu laikā sakārtot Jāņa Daliņa stadiona infrastruktūru un veikt nepieciešamos remontdarbus, Valmieras pilsētas pašvaldības ceturtdien, 27.oktobra domes sēdē nolēma no SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" nomāt zemes daļu Jāņa Daliņa ielā 2, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

2014.gadā izstrādāts Jāņa Daliņa stadiona rekonstrukcijas un vieglatlētikas manēžas būvniecības tehniskais projekts "Vieglatlētikas stadiona rekonstrukcija un vieglatlētikas manēžas celtniecība Jāņa Daliņa ielā 2 Valmierā". Projekta izstrāde finansēta no valsts budžetā piešķirtā finansējuma. Projektēšanā ņemti vērā arī sporta federāciju ieteikumi un prasības.

"Jāņa Daliņa stadiona pārbūve un vieglatlētikas manēžas būvniecība ir nepieciešama, lai pilnvērtīgos apstākļos būtu iespējams trenēties un rīkot dažādu līmeņu sacensības visa gada garumā. Treniņu apstākļi tiktu uzlaboti ne tikai Valmieras Bērnu sporta skolas un citu izglītības iestāžu audzēkņiem un profesionāliem sportistiem, bet arī visiem reģiona iedzīvotājiem un citiem interesentiem," skaidro Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Vieglatlētikai Valmierā ir senas un bagātas tradīcijas, ko apliecina arī augstvērtīgie mūsu sportistu rezultāti un Valmierā notiekošās plaša mēroga sacensības. Kopš 1995.gada Valmierā notiek "Valsts prezidenta balva vieglatlētikā", kas pēdējos piecus gadus ir starptautiska mēroga sacensības, par Prezidenta kausu cīnoties Latvijas, Lietuvas un Igaunijas izlasēm. Valmiera bijusi mājvieta Latvijas Jaunatnes vasaras olimpiādei, Latvijas IV olimpiādei un daudzām citām nacionāla un starptautiska līmeņa sporta sacensībām. 

Tāpat Valmiera ir viena no divām pašvaldībām, kurā īsteno pilotprojektu par augstas klases sportistu sagatavošanas centra izveidi un darbību, nodrošinot kvalitatīvu vidi un mācību treniņu apstākļus jauno augstas klases sportistu sagatavošanā BMX riteņbraukšanā, peldēšanā un vieglatlētikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)