Banner 980x90

Valmieras Pārgaujas ģimnāzija svinēs 45 gadu jubileju

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Sestdien, 3.septembrī, plkst.18.00 Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā Zvaigžņu ielā 4 notiks salidojums par godu skolas 45 gadu jubilejai, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

1968.gads – tiek likts pirmais ķieģelis jaunās Valmieras vidusskolas pamatos. 1971.gads – Valmierā svinīgi tiek atklāta 4.vidusskola. Mācības uzsāk apmēram 1000 skolēnu. Par skolas pirmo direktoru kļūst Vidulis Vīksne. Tiek atklāta arī sporta zāle ar tajā laikā vienu no labākajiem basketbola un volejbola laukumiem. Pie jaunās skolas ir arī sporta laukums ar skrejceļu un futbola, basketbola un volejbola laukumu. 1996.gads – Valmieras 4.vidusskola tiek sadalīta divās skolās – Valmieras Pārgaujas ģimnāzijā un Pārgaujas sākumskolā. Skolai piešķir ceļojošo balvu "Lielā pūce".

Tagad, 45 gadus pēc skolas dibināšanas, Valmieras Pārgaujas ģimnāzija Latvijas skolu reitingā Lielo skolu grupā ir 7.vietā. Iestāde lepojas ar skolēnu sasniegumiem mācībās, sportā un interešu izglītībā, ar skaistām tradīcijām, izciliem un darbīgiem absolventiem visā pasaulē, kuri šogad apvienojušies jaundibinātajā Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas absolventu fondā.

"Pārgauja gaismo!" – ar šādu devīzi Valmieras Pārgaujas ģimnāzija 3.septembrī sasauc savus absolventus, draugus, domubiedrus, darbiniekus un skolotājus uz atkal satikšanos, atmiņu un jaunu stāstu ierakstīšanu skolas vēstures lappusēs.

Salidojums sāksies ar pirmo daļu "Tu un vienīgi zvaigznes staro!", kurā tiksies bijušie un esošie skolotāji, skolas darbinieki, skolas draugi un sadarbības partneri. Savukārt jau no plkst.18.00 sāksies absolventu reģistrācija un tikšanās klasēs ar saviem klases un skolas biedriem un skolotājiem. Plkst.20.00 skolas pagalmā notiks salidojuma atklāšanas pasākums absolventiem "Pārgauja gaismo Latvijā un pasaulē!", kuru vadīs Valdis Melderis – sabiedrībā zināms kā "Radio Skonto" rīta balss, kurš par savu profesiju saka: "Dialogu dizaineris. Notikumu vadītājs." Šajā pasākumā sveiksim skolotājus-leģendas un atcerēsimies interesantākos skolas laika notikumus.

Plkst.22.00 sāksies salidojuma balle, kurā par muzikālo noformējumu rūpēsies atjautīgais, harizmātiskais un nedaudz trakais "Ballīšu orķestris" – Renārs Veličko (balss un taustiņi), Āris Pickainis (elektriskā ģitāra un trompete), Laura Saukāne (balss, akustiskās ģitāra un vijole), Mārtiņš Birnis (basģitāra) un Kārlis Zagorskis (bungas).

Bet tieši pusnaktī visi tiks aicināti uz kopīgu "Sadziedāšanos Zvaigžņu ielā", kurā Imanta Toča virsvadībā skanēs Lilioma dziesma, Zaļā dziesma, latviešu tautasdziesmas un citas populāras un iemīļotas melodijas, ko izdziedāsim visi kopā. Pēc sadziedāšanās turpināsies balle līdz pat rīta gaismai.

Ieeja salidojumā, sākot no 10 eiro. Absolventus aicina ņemt līdzi groziņus, atmiņu albumus un labas deju kurpes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)