Banner 980x90

Valmieras muzejā atvērs izstādi "Šķiedras atkarīgie"

Valmiera24.lv
Valmiera24.lv
Valmieras muzejā ceturtdien, 6.oktobrī plkst.16.00 atklās Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļas studentu un pedagogu darbu izstādi "Šķiedras atkarīgie", pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Māksla ir domāšana. Tekstilmāksla ir domāšanas materializācija šķiedrās. Skola piedāvā programmu, pedagogi to papildina ar savu pieredzi, idejām, attieksmi un redzējumu. Studenti nāk ar savām ambīcijām, cerībām, idejām un vēlmi tās īstenot. Pedagogu un studentu savstarpējā sadarbībā un mijiedarbībā rodas ne tikai mācību darbi, bet arī mākslas fakti, kurus vērts parādīt ārpus Latvijas Mākslas akadēmijas sienām.

Izstādes "seja" ir zirneklis. Viņa prasmei izgatavot šķiedras un aust cilvēcei vēl nav izdevies pat pietuvoties. Zirneklim indiāņu mitoloģijā piedēvēta pasaules radīšana - viņš, diedziņā šūpodamies, nolaidās no debesīm un noauda pasauli, kurā dzīvojam. Arī tekstilmākslinieki rada savu pasauli, kura ir gan plakana, gan telpiska, krāsaina vai melnbalta, gaisīgi caurspīdīga, mīksta vai raupji asa, piepildīta ar globāli jaudīgu ideju vai gluži privātām pārdomām par dzīvi. 

Apmeklētāji aicināti paviesoties topošo tekstilmākslinieku un viņu pedagogu radītajās pasaulēs.

Valmieras muzejā izstāde būs skatāma no 6.līdz 30.oktobrim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)