Banner 980x90

Valmieras mērs Jānis Baiks ievēlēts LOK Izpildkomitejā

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Piektdien, 30.septembrī notika Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) Ģenerālās asamblejas pārskata – vēlēšanu sesija, kurā tika ievēlēta LOK vadība, LOK individuālie locekļi, LOK Izpildkomitejas un LOK revīzijas komisijas locekļi, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Justīne Deičmane.

Kā viens no LOK Izpildkomitejas biedriem tika ievēlēts Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

"Tas ir liels gods tikt ievēlētam LOK Izpildkomitejā, vienlaikus arī – atbildība. Iespēja piedalīties lēmumu pieņemšanas procesā, pilnveidojot Latvijas olimpiskās kustības un augstu sasniegumu sportā jomu, ir jānopelna ar atbildīgu, enerģisku, pārdomātu un mērķtiecīgu darbu. Valmiera ir pilsēta ar stabilām sporta tradīcijām. Pašvaldība regulāri un sistemātiski sniedz atbalstu daudzveidīgiem sporta pasākumiem, rodot iespēju tajos iesaistīties ne tikai profesionāļiem un amatieriem, bet arī bērniem, jauniešiem, ģimenēm, senioriem, aktīva dzīvesveida piekritējiem un tautas sporta atbalstītājiem. Valmierieši allaž sportu ir uzskatījuši par savu sirdslietu – mūsu vidū ir ne tikai aktīvi sportisti, kuri sevi pierāda gan valsts, gan pasaules līmenī, bet arī sporta līdzjutēji un talantīgi sporta pasākumu organizatori. Valmiera vienmēr ir atbalstījusi un arī turpmāk atbalstīs savus sportistus, kā arī attīstīs sporta infrastruktūru un pilnveidos sporta dzīves piedāvājumu pilsētā," par iecelšanu jaunajā amata stāsta Jānis Baiks.

Tāpat domes priekšsēdētājs Jānis Baiks saņēma LOK goda zīmi "Par nopelniem olimpiskajā kustībā" kā pateicību par veiksmīgu Latvijas IV olimpiādes organizēšanu šā gada 1.-3.jūlijā Valmierā.

Par LOK prezidentu aizklātā balsojumā tika ievēlēts līdzšinējais LOK prezidents Aldons Vrubļevskis, bet par LOK ģenerālsekretāru – atkārtoti Žoržs Tikmers. "Paldies jums, olimpiskās saimes locekļi. Cilvēks nestrādā viens, bet gan vienotā komandā, un darbs, ko esat novērtējuši, ir visa LOK kolektīva un manu kolēģu nopelns. LOK turpinās iesāktos darbus un uzsāks jaunus, lai varētu izpildīt mūsu pašu izvirzītos uzdevumus un mērķus. Kopā strādājot un sadarbojoties, mums tas izdosies," pēc atkārtotas ievēlēšanas LOK prezidenta amatā atzina Aldons Vrubļevskis.

Tiesības piedalīties balsojumā par LOK vadību bija organizācijas individuālajiem locekļiem – 37 no 38 olimpisko sporta veidu federāciju 75 apstiprinātiem pārstāvjiem un diviem pārstāvjiem no Latvijas Olimpiešu kluba. Par LOK individuālajiem locekļiem tika ievēlētas 23 personas no 44 kandidātiem: Jānis Baiks, Inesis Boķis, Ivo Lakučs, Jānis Upenieks, Ingrīda Amantova, Gunta Baško-Melnbārde, Raimonds Bergmanis, Agra Brūne, Dainis Caune, Andrejs Ceļapīters, Dainis Dukurs, Zane Grundiņa-Arāja, Aivars Lembergs, Sandis Prūsis, Ineta Radēviča, Andris Rāviņš, Jānis Rozenbergs, Juris Titovs, Maija Tīruma, Uļjana Semjonova, Uldis Sesks, Igors Vihrovs un Marita Vilciņa.
LOK Ģenerālās asamblejas sesijā tika pārvēlēts arī LOK Izpildkomitejas un Revīzijas komisijas  jaunais sastāvs. Par LOK Izpildkomitejas locekļiem tika ievēlēti: Jānis Baiks, Jānis Upenieks, Raimonds Bergmanis, Baiba Broka, Dainis Dukurs, Andris Feldmanis, Einars Fogelis, Igo Japiņš, Jānis Kols, Kārlis Lejnieks, Aivars Lembergs, Kirovs Lipmans, Jānis Mežeckis, Andris Rāviņš, Raimonds Rublovskis, Jevgeņijs Saproņenko, Atis Sausnītis, Uldis Sesks un Valdis Voins. Turpmākos četrus gadus Revīzijas komisijā strādās Agra Brūne, Edgars Jaunups un Māris Liepiņš. Savukārt par LOK viceprezidentiem tika ievēlēti Raimonds Bergmanis, Einars Fogelis un Valdis Voins.

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)