Banner 980x90

Valmieras Mākslas dienas noslēdz modes pasākums urbānā vidē – "Vidzeme Fashion show"

Foto: Klāvs Vasiļevskis
Foto: Klāvs Vasiļevskis
Sestdien, 23.aprīlī, Valmierā, Abula ielā 1, jau sesto gadu notika Vidzemē lielākais modes pasākums – "Vidzeme Fashion show", kas šogad atdzims jaunā veidolā, sevī ietverot organizatoru nezūdošo azartu un oriģinalitāti.

Pasākums notika Valmieras Mākslas dienu ietvaros un šogad organizatori šovam piešķīruši nebijušus radošos risinājumus, piedāvājot modes cienītājiem iepazīt šī pavasara un vasaras, kā ziemas un rudens apģērbu kolekcijas. 

"Vidzeme Fashion show" bija skatāmas gan kapsulkolekcijas, gan jau "Riga Fashion week" un Latvijas modes nedēļā sevi pierādījušās kolekcijas. Šogad kolekcijas demonstrēja "Wild Spirit", Arvils Linde, "Hebe", Laima Ūdre, "Lenny Tomy Factory", "Black Pit", Agnese Eiduka, Inga Berga Bīriņa, "Red Salt", "Status by Shtamguts" un Agate Rubene.

"Wild Spirit" skatītājiem piedāvāja vasarīgu kolekciju "mežonīgajām dvēselēm", savukārt Arvils Linde, kas ir neatkarīgs zīmols prezentēja klasiskā stila transformācijas apģērbu kolekciju. Tas ir apģērbs, kas no pirmā acu uzmetiena atgādina klasisku izskatu, taču ir veidots no neierastām konstruēšanas metodēm. 

Turpretī "Hebe" ir bērnu apģērbu zīmols, kas seko pasaules modes tendencēm, piedāvājot ikdienas apģērbu ar dažiem īpašiem akcentiem. Savukārt  "Leny Tomy Factory" iepazīstināja ar viegli gaisīgiem un vasarīgiem bērnu apģērbiem. 

Savukārt zīmols "Black Pit" ir viens no Latvijas modes jaunatklājumiem, kas Vidzemes Fashion show" prezentēja ne tikai kokvilnas un siltas mākslīgās ādās apģērbus, bet arī ar pērlēm izšūtas zeķes, kas ievilktas putuplasta čībās. 

Dizaineres Agnese Eidukas kolekcija priecēja ar jaunu kolekciju, kuru caurvij vieglus, bezrūpība un vasarīgs noskaņojums.

Ingas Bergas Bīriņas kolekcija atspoguļoja cilvēku, kurš ir ticis ārā no dzīves "rāmjiem", sabiedrības normām, uzvedības paraugiem, likumiem un stereotipiem. Tāpēc apģērbi izdevušies tik radoši. 

Kolekcijas "Red Salt" dizainere Indra Salceviča idejas gūstot dabiskā ceļā. Tieši tādēļ rezultāts sanāk sievišķīgs un nepiespiests. "Zīmols "Red Salt" ir kā pieturas punkts ikvienai pašpārliecinātai un sevi mīlošai sievietei. Zīmola kolekcijā ir raksturīgs lakonisks un elegants griezums un vienkāršs šiks," tā kolekciju pieteica šovā. 

Savukārt kolekciju "Status by Sthamgus" modes pasākuma apmeklētājiem pieteica kā: "Viņš atkal skrien pastalās. Džimmijā Braienā ir kaut kas pirmatnējs. Viņam patīk skriet. Viņš to dara caurām dienām. Protams, viņš dara arī daudzas citas lietas dzīvojot šajā pilsētā. Reizēm viņš izbrauc arī ārpus pilsētas nopeldēties vai pasauļoties, taču skriet, skriet un vēlreiz skriet ir vissvarīgākā brīvā laika pavadīšanas nodarbe. Arī viņa ģērbšanās stilu lielā mērā ietekmējusi skriešana. Nav jau gluži tā, ka pie sporta biksēm tiek vilkstas kurpes, taču lakādas pastalas gan. Viņam patīk būt redzamam, izaicināt un viņš ir viegli nepieklājīgs."

Savu debiju uz "Vidzeme Fashion skatuves piedzīvoja arī Agate Rubene. Viņas kolekcija apvieno kvalitatīvu ielas apģērbu ar košām ilustrācijām. Kolekcija tiek raksturota kā "Cilvēks ceļotājs, kas mūžīgi alksts pēc jaunām emocijām. Kā atzīst Agate: "Man sagādā prieku veidot "paralēlas pasaules" par konkrētu tēmu, ko citi var baudīt kopā ar mani.

Kā Valmiera24.lv pastāstīja pasākuma apmeklētāja Lāsmai, viņai šis bija pirmais "Vidzeme Fashion show", kuru viņa apmeklēja, jo viena no modelēm bija viņas mazmeita: "Iemesls, kāpēc šodien šeit atnācu, jo mana mazmeita piedalās modes skatē. Kopumā šovs ir atstājis labu iespaidu un domāju, ka viesošos arī citus gadus. Prieks par bērniem, kas bija tik aktīvi un piedalījās."

"Vidzeme Fashion" ir projekts, kas veido platformu sadarbībai starp valmieriešiem, nozares profesionāļiem, baudītājiem un radītājiem, sajūtām un darbu. Šī platforma kalpo kā izaugsmes iespēja, dzīves skola un sapnis rokas stiepiena attālumā. Ar katru gadu šovs iegūst arvien lielāku atpazīstamību, novērtējumu un kvalitātes zīmi.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)