Banner 980x90

Valmieras Kultūras centra direktors Toms Upners: "Gads sācies ar jauniem mērķiem"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pagājušais gads Valmieras Kultūras centram bijis zīmīgs - neilgi pēc aizvadītās 50 gadu jubilejas tika izsludināts metu konkurss, tādējādi uzsākot darbu pie Kultūras centra ēkas pārbūves projekta, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras Kultūras centra sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Tarbuna.

Par plānoto ēkas rekonstrukciju un šajā gadā iecerēto stāsta Valmieras Kultūras centra direktors Toms Upners: "Iestādes šī gada galvenie mērķi un darba akcenti ir saistīti ar Valmieras Kultūras centra ēkas pārbūves procesa tālāku virzīšanu. Metu konkursā esam ieguvuši pārbūves priekšlikumu, kas paredz sakārtot telpu funkcionālo struktūru un palielināt lietderīgo telpu platību. Piemēram, plānots palielināt galveno ieejas vestibilu, atjaunot lielo skatītāju zāli, otrajā stāvā izbūvēt kamerzāli virs tagadējām kafejnīcas "Jauna Saule" telpām, visā ēkā atbilstošā skaitā izveidot sanitāros mezglus, izbūvēt noliktavu telpas un palīgtelpas, telpas māksliniekiem un pašdarbības kolektīvu mēģinājumiem, kā arī risināt vides pieejamības jautājumus, lai Kultūras centrs būtu pieejams ikvienam. Tuvākajā laikā tiks uzsāka sarunu procedūra ar metu konkursa uzvarētāju - pilnsabiedrību "Redart" - par ēkas pārbūves būvprojekta izstrādi. Būvprojektu plānots sagatavot 2017.gada ietvaros, lai tuvāko gadu laikā veiktu ēkas rekonstrukciju, kas ļautu mums iegūt mūsdienīgi iekārtotas un aprīkotas telpas."

2016 gadā Valmieras Kultūras centrā norisinājās 212 dažāda veida un mēroga pasākumi - koncerti, izrādes, atpūtas vakari, izstādes, konferences un semināri, ko kopumā apmeklējuši vairāk nekā 100 800 apmeklētāju.

Arī šogad Valmierā būs aktīva kultūras dzīve, turpinot iepriekšējos gados iesāktās tradīcijas un piedāvājot vēl nebijušas norises. "Janvārī uzņemsim Starptautiskā jauno pianistu konkursa dalībniekus, un būsim Starptautiskā Ziemas mūzikas festivāla koncertu norises vieta. 28. janvārī jau 20. reizi Valmiera kļūs par jaunrades deju galvaspilsētu - Valmieras Kultūras centrā norisināsies Jaunrades deju konkursa fināls, kurā labāko horeogrāfu jaundarbus izdejos vairāk nekā 30 tautas deju kolektīvi no visas Latvijas. Īpaši jāizceļ notikums, ko katru gadu gaida mūsu mākslinieciskās pašdarbības kolektīvi un viņu atbalstītāji - tie ir "Pašdarbnieku svētki", kas šogad notiks 11.februārī plkst.17.00. Koncertā "Lustīga dzīvošan’" uzstāsies visi Kultūras centra kolektīvi, bet vestibilā būs apskatāma Tautas lietišķās mākslas studijas "Valmiera" un Tautas Tēlotājas mākslas studijas darbu izstāde," pastāstīja Toms Upners, piebilstot, ka kolektīvi šogad gatavojas XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētkiem, piedalīsies vairākos Latvijas simtgadei veltītos pasākumos.

Valmieras pilsētas pašvaldība piešķīrusi finansējumu tautisko tērpu iegādei, dalībai Latvijas Nacionālā kultūras centra pasākumos un citām mākslinieciskās pašdarbības aktivitātēm.

Pavasaris Valmieras Kultūras centrā būs spilgtiem kultūras notikumiem bagāts - ar koncertu viesosies maestro Raimonds Pauls un vokālā grupa "Framest", grupa "DaGamba", Marija Naumova un citi skatuves mākslinieki. Savukārt 22. aprīlis būs zīmīga diena vīru korim "Imanta" - kolektīvs atzīmēs 65 darbības gadu jubileju.

"Aprīlī, akcentējot mākslas nozīmi kultūras dzīvē, Valmierā ar dažādām radošām aktivitātēm norisināsies Mākslas mēnesis. Tā ietvaros Kultūras centrā uzņemsim izcilo pianistu Vestardu Šimku ar koncertizrādi "Novecento", notiks arī izrāde bērniem "Jaunie Sīpoliņa piedzīvojumi", kurā piedalīsies Sergejs Jēgers, Agnese Egliņa un citi. Arī vasaras sezona jau saplānota - notiks Latvijas izglītības iestāžu jaukto koru salidojums "Kalniem pāri", Valmieras deju apriņķa kolektīvu lielkoncerts, Šlāgerfestivāls, Līgo svētku balle, Valmieras pilsētas svētki, Valmieras teātra organizētais Valmieras Vasaras teātra festivāls bērniem, visus pat nevar uzskaitīt," informē Valmieras Kultūras centra direktors, uzsverot, ka mērķtiecīgi tiek plānoti pasākumi bērnu un jauniešu auditorijai. Viens no tiem gaidāms 1. septembrī. "Aicinu skolēnus un studentus Zinību dienas vakaru pavadīt Valmieras Kultūras centrā, kur koncertēs viena no Latvijā populārākajām jauniešu grupām. Savukārt rudens koncertsezonu atklāsim ar akustisko ģitāru trio - Aivaru Hermani, Kasparu Zemīti un Mārci Auziņu."
    
Viens no Kultūras centra uzdevumiem ir pilsētvides dekorāciju nodrošināšana svētkos un lielākajos pasākumos, piemēram, Lieldienās, Valmieras pilsētas svētkos, Zinību dienā, Ziemassvētkos. Šogad pieejamā finansējuma ietvaros plānots veikt arī pilsētas estrādes bojāto konstrukciju atjaunošanas darbus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)