Banner 980x90

Valmieras izglītības iestādes gatavas jaunajam mācību gadam

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Vasaras brīvlaikam tuvojoties noslēgumam, izglītības iestādes aktīvi gatavojas jaunajai mācību sezonai. Lai uzlabotu skolēnu un pedagogu darba apstākļus jaunajā mācību gadā, Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs ir veikti dažādi remontdarbi, papildināts izglītības iestāžu inventāra klāsts un mācībām nepieciešamie materiāli.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, lielākie remontdarbi veikti pirmsskolas izglītības iestādes "Buratino" virtuvē, Valmieras 2.vidusskolas virtuves un ēdamtelpās, kā arī bērnudārza "Krācītes" 1.stāvā un bērnudārzā "Pienenīte". Dažāda veida iekštelpu un ārtelpu uzlabošanas darbi ir veikti visās izglītības iestādēs. 

Bērnudārzā "Krācītes" vasaras mēnešos saskaņā ar SIA "Graydesign" izstrādāto interjera dizaina projektu atjaunota kāpņu telpa, gaitenis, kā arī veikts remonts bērnudārza palīgtelpās.

Bērnudārzā "Pienenīte" ir atjaunotas telpas grupai "Sienāzīši", kā arī veikta iekšējo elektrotīklu pārbūve un uzstādītas izgaismotas avārijas izeju norādes.

Bērnudārzā "Ezītis" vasaras periodā ir atjaunotas trīs tualešu telpas – 5. un 7.grupā, kā arī sporta zāles tualetē. Savukārt bērnudārza "Ezītis" struktūrvienībā "Ābelīte" ir nomainīti ūdensapgādes un kanalizācijas tīkli.  Bērni jaunajā mācību gadā varēs izmantot četras atjaunotas sanitāro mezglu telpas, vienu grupas telpu, kā arī zāli.

Bērnudārza "Buratino" bērniem jaunajā mācību gadā ēdiens tiks gatavots atjaunotās virtuves telpās ar jaunām virtuves iekārtām. Tāpat virtuvē, ēdamzālē un veļas mazgātavā darbosies jauna ventilācijas sistēma.

Arī Valmieras 2.vidusskolā šovasar ir veikts virtuves un ēdamzāles telpu remonts, atjaunojot ūdensapgādes un kanalizācijas tīklus, izbūvējot energoefektīvu ventilācijas sistēmu, kā arī atjaunojot elektrotīklus. Tiks uzstādītas jaunas virtuves iekārtas, kā arī ēdamtelpā izgatavos un uzstādīs jaunus galdus un taburetes, vienlaikus paredzot vietas 300 ēdnīcas apmeklētājiem, ko izmantos gan bērnudārza, gan 2.vidusskolas audzēkņi.

Valmieras Valsts ģimnāzijā jaunajā mācību gadā ar jauniem mūzikas instrumentiem tiks papildināts skolas pūtēju orķestrī "Si bemol" izmantoto instrumentu klāsts. Mācību darbā tiks izmantotas arī jaunas elektriskās klavieres un ģitāras. Tāpat jaunas digitālās klavieres būs Pārgaujas sākumskolā, Valmieras 5.vidusskolā, Valmieras Jaunatnes centrā (VJC) "Vinda" un Valmieras Mūzikas skolā. Arī Valmieras Mūzikas skolā plānots iegādāties jaunu vijoli, čellu, trompeti, tubu, alta saksofonu, trombonu, flautu un klarneti. Savukārt Valmieras 5.vidusskolā un VJC "Vinda" tiks iegādāti jauni sitamie un perkusiju instrumenti.Jaunajā mācību gadā visās Valmieras pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs papildinās un atjaunos arī sporta inventāra krājumus.

Tiks iegādāti gan dažādas motoriku un fizisko attīstību veicinošas palīgierīces pirmsskolas izglītības iestādēm, gan sporta nodarbību inventārs skolām – vieglatlētikas treniņu nodrošināšanai, peldētapmācībai, basketbolam, florbolam, volejbolam un badmintonam.
Kopumā, gatavojoties jaunajam 2016./2017.mācību gadam, Valmieras pilsētas pašvaldības iestādēs tika veikti remontdarbi par kopējo summu 398 446,19 eiro, ko atbilstoši publiskā iepirkumu rezultātiem veica SIA "R.K.C.F. Renesanse", SIA "DDK Nami", SIA "Plastik", SIA "Sanart" un SIA "Bazalts". Virtuves iekārtu piegādi Valmieras 2.vidusskolas ēdnīcai par 102 179,66 eiro veica SIA "Grandus". Sporta inventāra piegādi par 21 496,46 eiro – SIA "Rantzows Sport". 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)