Banner 980x90

Valmieras daudzdzīvokļu īres namu pamatos iemūrē kapsulu

Foto: Anna Kalna/ Valmiera24
Foto: Anna Kalna/ Valmiera24
Piektdien, 10.februārī, klātesot Latvijas Republikas Ministru prezidenta biedram un ekonomikas ministram Arvilam Ašeradenam, Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājam Jānim Baikam, SIA "Valmieras Namsaimnieks" valdes priekšsēdētājam Valdim Jēgeram un SIA "MONUM" tehniskajam direktoram Aļģirdam Piparam, Valmieras daudzdzīvokļu īres namu pamatos iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm. 

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas Sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa, projekta nozīmīgumu pamato SIA "Valmieras Namsaimnieks" valdes priekšsēdētājs Valdis Jēgers: "Šis ir unikāls, Latvijā vēl nebijis projekts, kad pašvaldības kapitālsabiedrība ceļ daudzdzīvokļu īres namu. Īstenojot šo projektu, mēs ceram, ka tas "iekustinās" Valmieras dzīvojamā fonda īres tirgu, nodrošinās esošos un potenciālos valmieriešus ar apdzīvojamo platību un piesaistīs pilsētai jaunus iedzīvotājus."

Ministru prezidenta biedrs, ekonomikas ministrs Arvils Ašeradens darba vizītes laikā Valmierā bija gandarīts būt klāt Valmierai tik nozīmīgā brīdī: "Pašvaldības īres nama būvniecība ir izcila iniciatīva reģiona attīstības un uzņēmējdarbības veicināšanas nolūkā. Attīstot uzņēmējdarbības vidi pilsētā, ir būtiski prognozēt arī darbaspēka resursus, paplašinot dzīvojamā fonda pieejamību, Valmiera veido pilsētu par pievilcīgāku vidi gan uzņēmējdarbības attīstībai, gan dzīvesvietas izvēlei. Šodien uzsāktais projekts ir ilgtspējīgas reģiona attīstības piemērs."

Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks uzsver, ka "pašvaldības interesēs ir, lai pilsētā netrūktu kvalificēta darbaspēka, kā arī lai valmieriešus un potenciālos pilsētas iedzīvotājus no dzīves Valmierā neatturētu dzīvokļu nepieejamība. Ceram, ka šis projekts būs kā atspēriena punkts pilsētas dzīvojamā fonda problēmas risināšanai, padarot Valmieru par vēl pievilcīgāku mājvietu ne tikai esošajiem iedzīvotājiem, bet arī potenciālajiem". 

Kapsulā ievietots laikraksta "Liesma" 10.februāra numurs un jaunākais pašvaldības informatīvā izdevuma "Valmiera domā un rada" numurs, kurā publicētas vairākas statistikas ziņas par aizvadīto gadu Valmierā, tai skaitā sniegts pārskats par būvniecības procesiem Valmierā 2016.gadā, kā arī publicēta informācija par 2017.gada Valmieras budžetu. Tāpat kapsulā tika ievietota arī divu eiro monēta ar ligzdu vijoša stārķa attēlu, kas Latvijā ir mājas svētības putns, simbolizējot ilgu mūžu un uzticību. Lai apliecinātu projekta unikalitāti mūsdienu Latvijā un paustu cerību tā ieguldījumam Valmieras attīstībā, kapsulā tika ievietots arī īpašs vēstījums nākamajām paaudzēm. Ar to iespējams iepazīties šeit.

Daudzdzīvokļu īres namos būs pieejami divos korpusos izvietoti 150 dzīvokļi. Plānots, ka būs 15 vienistabas dzīvokļu, 90 divistabu dzīvokļu un 45 trīsistabu dzīvokļi. Ap namiem paredzēts labiekārtot teritoriju aptuveni ar 150 autostāvvietām, velo novietni, atpūtas zonu, bērnu rotaļlaukumu un pazemes atkritumu konteineru novietni.

"Abas īres namu ēkas tiek būvētas vienlaikus. Šobrīd notiek darbs pie pamatu izbūves divkorpusu ēkai, savukārt trīskorpusu ēkai ir uzsākta grunts nomaiņa un pastiprināšana zem pamatu plāksnes. Šie neparedzētie darbi tika atklāti, veicot grunts atsegšanu un papildu ģeotehnisko izpēti. Tās laikā tika fiksēts, ka esošā grunts ir neatbilstoša plānotā projekta risinājuma realizēšanai. Marta sākumā plānots uzsākt dzelzsbetona konstrukciju montāžu, kas tiks darīts, izmantojot Skandināvijas klimatiskos apstākļos pārbaudītas, Latvijā ražotas, saliekamas dzelzsbetona konstrukcijas," darbu gaitu skaidro SIA "MONUM" projektu vadītājs Kaspars Brencis.    

Projekta pasūtītājs ir SIA "Valmieras Namsaimnieks". Līgums par daudzdzīvokļu namu būvprojekta izstrādi, būvniecību un autoruzraudzību parakstīts 2016.gada 27.septembrī. Atbilstoši iepirkuma rezultātiem darbus veic SIA "MONUM". Namu būvniecību paredzēts pabeigt līdz 2017.gada beigām. Līgumsumma noteikta 6 598 000 eiro bez PVN.

Ziņa tiks papildināta ar fotoattēliem no pasākuma 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)