Banner 980x90

Valmieras cietumā atklās izmeklēšanas izolatoru

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Turpinot labiekārtot ieslodzīto sadzīves apstākļus, trešdien, 14.decembrī plkst.14.00 tiks svinīgi atklāts renovētais Valmieras cietuma izmeklēšanas izolators, aģentūru LETA informēja Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP).

"Izmeklēšanas izolatora ēka jau sen neatbilda nekādām ekspluatācijas prasībām un bija kritiskā stāvoklī. Ir gandarījums, ka šis ir viens no nedaudziem objektiem, kuru izdevies renovēt pilnībā - no pagraba līdz jumtam. Tagad šī ēka atbilst visām prasībām un standartiem, ugunsdrošības noteikumiem, kā arī ir atbilstoša darba vide mūsu amatpersonām un darbiniekiem," norāda IeVP priekšniece Ilona Spure.

Renovētajā ēkas kompleksā ir 28 telpas ieslodzītajiem, 25 telpas amatpersonām un darbiniekiem, tāpat izbūvēti jauni pastaigu laukumi. Īslaicīgās izvietošanas telpas un soda izolatora kameras būs nodrošinātas pret ieslodzīto vandālismu un kameru aprīkojums ir tāds, lai ieslodzītajiem nebūtu iespēju slēpt neatļautus priekšmetus, sazināties ar citiem ieslodzītajiem caur logiem, durvīm, ventilāciju.

Katrā dzīvojamā kamerā ir sanitārais mezgls un duša. Visas telpas aprīkotas ar ventilācijas sistēmu. Viena kamera pielāgota cilvēkiem ar kustību traucējumiem.

Renovētajā ēka atrodas arī sociālās rehabilitācijas telpa, videokonferenču telpa, telpa individuālajām pārrunām ar darbiniekiem, atpūtas telpa uzraugiem, ieslodzīto personīgo mantu glabātuves telpa.

Ēkas, kur pašreiz atrodas Valmieras cietums, būvētas 1876.gadā kā Darba nams, bet 1937.gadā cietumu no Valmieras centra pārcēla uz Darba nama telpām. 1960.gadā ēku pārbūvēja un pārdēvēja par Labošanas darbu koloniju Nr.2. Savukārt 1993.gadā cietuma korpusā tika izveidots Vidzemes reģiona izmeklēšanas izolators.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)