Banner 980x90

Valmieras apkārtnē tūristiem rīko akciju "Simtgades dārgumi"

Jelgava, 10.aug., LETA. Līdz 31.oktobrim tūristi Valmierā, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novados aicināti iedalīties akcijā "Simtgades dārgumi", aģentūru LETA informēja Valmieras Tūrisma informācijas centra (TIC) tūrisma informācijas konsultante Zane Kudure.

Lai piedalītos akcijā, dalībniekiem pēc īpašiem pavedieniem akcijas bukletā vai koordinātēm "www.geochacing.com" mājaslapā būs jāapmeklē dažādi slēpņi, atrodot tajos "apslēptos dārgumus" jeb atslēgvārdus un ierakstot tos akcijas bukletā. Slēpņi būs noformēti kastīšu vai kapsulu veidolā, kuros atradīsies blociņš, zīmulis un dažādi maiņas sīkumi. Akcijas dalībniekiem būs iespēja pildīt arī papildu uzdevumus un piedalīties pārsteiguma balvu izlozē.

Slepenie pavedieni ceļotājus izvedīs gan pa dabas takām, gan kultūrvēsturiskiem objektiem, atklājot zināmākas un mazāk zināmas vietas. Ceļotāji uzzinās, kas mīt Ģīmes dabas takā, kāda monogramma rotā Sv. Mateja evaņģēliski luterisko baznīcu, apskatīs vecos ūdenstorņus, ko valmierieši dēvējuši par Ūdensgalvu un Feinšmekeru, Podzēnu aleju, kas var lepoties pat ar 170 gadus senu koku, Vanagu aleju, kuras pavēnī privātstundas sniedzis Teodors Ūders, spēcīgas enerģētikas bagāto Jēkabkalnu, vācu stigu, kas glabā Otrā pasaules kara liecības, aplūkos tvaika mašīnu ar atbilstošu nosaukumu un daudzus citus apskates objektus.

Līdz 1.novembrim aizpildītais akcijas buklets jānogādā Valmieras TIC, jo spēles veiksmīgākie dalībnieki pēc nejaušības principa saņems veicināšanas balvas no Valmieras, Kocēnu, Burtnieku un Beverīnas novadu tūrisma uzņēmumiem.

Akcijas bukletu meklējiet Valmieras TIC, kā arī citos tūrisma informācijas punktos Valmierā un apkārtējos novados. Akcijā var piedalīties no 12 gadu vecuma.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)