Banner 980x90

Valmieras 5.vidusskolā 2. un 10.klašu skolēniem mācību programmā iekļaus tekvondo apmācību

Rīga, 20.maijs, LETA. No 2019./2020.mācību gada Valmieras 5.vidusskolā 2. un 10.klašu skolēniem mācību programmā iekļaus tekvondo apmācību, aģentūru LETA informēja Korejas vēstniecības Latvijā misijas vadītāja padomnieks Didzis Stāvausis.

To paredz projekts "Tekvondo Valmierā", kuru realizē Korejas vēstniecība Latvijā sadarbībā ar Valmieras 5.vidusskolu, Valmieras pilsētas pašvaldību, Latvijas Tekvondo federāciju un Korejas Tekvondo veicināšanas fondu.

Tādējādi tā kļūs par pirmo skolu Latvijā, kas realizē šāda veida apmācību kā daļu no mācību programmas.

Tekvondo ir austrumu cīņas mākslas veids, kas radies un attīstījies Korejā. Līdzīgi kā citos austrumu cīņas sporta veidos, arī tekvondo mērķis ir veicināt ķermeņa un gara izaugsmi, sistemātiski un mērķtiecīgi pilnveidojot sportista fiziskās spējas, vienlaikus nodrošinot ķermeņa un prāta harmonisku darbību un paškontroli. Kopš 2000. gada tekvondo ir iekļauts oficiālajā olimpisko spēļu programmā.

21.maijā plkst.10 Valmieras 5.vidusskolā, piedaloties Korejas vēstniecības Latvijā vadītājam Songdžinam Hanam, Valmieras pilsētas pašvaldības amatpersonām, kā arī Latvijas Tekvondo federācijas pārstāvjiem, tiks atklāts projekts "Tekvondo Valmierā".

Pasākuma laikā skolas audzēkņus iepazīstinās ar nākamajā mācību gadā gaidāmajiem papildinājumiem mācību programmā, kā arī viņi varēs gūt priekšstatu par tekvondo un tā pozitīvajiem aspektiem bērnu un jauniešu attīstībā. Savukārt pasākuma noslēgumā apmeklētāji varēs vērot tekvondo paraugdemonstrējumu, kuru sagatavojuši sportisti no Latvijas Tekvondo federācijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)