Banner 980x90

Valmierā varēs vērot Manhetenas īsfilmu festivāla filmas

Valmiera, 26.sept., LETA. 28.septembrī plkst.19, kā arī 2.oktobrī un 4.oktobrī plkst.17 kino "Gaisma" Valmierā būs iespēja vērot Manhetenas starptautiskā īsfilmu festivāla 2017.gada fināla programmas filmas, aģentūrai LETA pavēstīja kino "Gaisma" pārstāvji.

Pasākums notiek vienas nedēļas laikā visā pasaulē. Šogad skates programma ir īpaša Latvijai: pirmo reizi festivāla vēsturē starp desmit finālistēm ir filma no Latvijas - režisora Pāvela Gumennikova īsfilma "Sarauj, Just!". Filma šobrīd jau izrādīta un godalgota kinofestivālos visos kontinentos.

20.augustā filma saņēma balvu Losanželosā "Hollyshorts" filmu festivālā nominācijā "Labākā romantiskā filma". Savukārt filmas galvenās lomas atveidotājs Aleksandrs Ronis ir nominēts balvai "Labākais aktieris".

28.septembrī plkst.19 kino "Gaisma" būs satiekama arī filmas radošā komanda.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls Latvijā norisinās jau sesto gadu pēc kārtas, piedāvājot katram skatītājam iespēju nobalsot par, viņaprāt, labāko filmu un labāko galvenās lomas atveidotāju. Pirms seansa apmeklētājiem tiks izsniegtas īpašas balsošanas anketas.

Balsošanas rezultāti tiks publicēti festivāla mājaslapā "www.ManhattanShort.com" pēc festivāla noslēguma.

Šogad festivāla atlasē piedalījās 1615 īsfilmas no 75 valstīm, un tikai 10 no tām tika izvēlētas Manhetenas īsfilmu festivāla programmai. Festivāla programmā ir iekļautas filmas no deviņām valstīm - Jaunzēlandes, Spānijas, ASV, Lielbritānijas, Latvijas, Sīrijas, Itālijas, Šveices, Gruzijas.

Manhetenas starptautiskais īsfilmu festivāls pasaulē notiek jau 20 gadu. Šo gadu laikā 10 filmas tika nominētas Oskara balvai. Manhattan Short ir lielākais skatītāju festivāls pasaulē, jo tieši skatītāji ir tie, kuri nosaka uzvarētāju.

Programmas garums 2 stundas, filmas tiek demonstrētas oriģinālvalodā ar latviešu un krievu subtitriem. Biļešu cena 4,50 eiro. Skolēniem, studentiem, pensionāriem, uzrādot apliecību - 3,70 eiro

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)