Banner 980x90

Valmierā uzziedēs "Mākslas dārzs"

Publicitātes foto/ Foto: Karlīne Cercina
Publicitātes foto/ Foto: Karlīne Cercina
No 1.aprīļa līdz 1.maijam Valmierā ikviens interesents aicināts piedalīties "Mākslas dienu" aktivitātēs - radošās norisēs, kurām izvēlēta tematika "Mākslas dārzs", pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Tāpat kā dārzs aicina baudīt dažādas garšas un smaržas, dzen saknes, diedzē asnus un dāvina ražu, arī "Mākslas dienu" aktivitātēs katrs varēs rast sev saistošākās nodarbes.

"Mākslas dienas" tiks atklātas ar vairākām izstādēm. Valmieras muzejā no 7.aprīļa būs skatāma Rituma Ivanova darbu izstāde "Kadri 4". Mākslinieks ir viens no populārākajiem latviešu jaunās paaudzes gleznotājiem, strādā paša radītā tehnikā, guvis starptautisku atzinību.

No 1.aprīļa Valmiermuižas stallī (Valmiermuižā, Dzirnavu ielā 15) Kaspara Podnieka personālizstāde "Laidars" aicinās padomāt par cilvēka izraisītām pārmaiņām dabā. Sadarbībā ar mākslas "Galeriju Laipa" Valmieras integrētajā bibliotēkā no 1.aprīļa būs skatāma mākslinieces Karine Paronyanc gleznu izstāde "Ilūziju dārzs".

Savukārt kontrastu pilnu, spraigu, optimismu rosinošu un dabas iedvesmotu "rokrakstu" mākslas "Galerijā Laipa" personālizstādē "Kurš gadalaiks" no 13.aprīļa demonstrēs māksliniece Signe Vanadziņa.

Par nozīmīgu notikumu, kas "iesakņojies" "Mākslas dienās", kļuvis "Vidzeme Fashion Show" - Latvijā radītas aktuālās sezonas apģērbu un aksesuāru kolekcijas. Tas šogad notiks 22.aprīlī.

Arī šogad turpinās pērn aizsākto tradīciju - mākslinieku apgleznotu soliņu atklāšanu pilsētvidē. Kādu noskaņu mākslinieki Paula Zariņa-Zēmane, Juris Dimiters un Andris Vītoliņš būs piešķīruši soliņiem pie Valmieras Mūzikas skolas, varēs uzzināt 22.aprīlī.

Ierasts, ka "Mākslas dienās" iesaistās izglītības iestādes. Valmieras Valsts ģimnāzijas galerijā "Ledus pagrabs" no 10.aprīļa būs skatāma Elizabetes Rancānes foto izstāde. Valmieras Mākslas vidusskolā 4.aprīlī viesosies māksliniece Liena Bondare, atklājot savu darbu izstādi, kā arī vadot nodarbības topošajiem māksliniekiem. Audzēkņu darbu izstādi atklās 29.aprīlī, tāpat ikviens interesants aicināts apmeklēt "Atvērtās durvis". Savukārt Valmieras Jaunatnes centrā "Vinda" 3.aprīlī taps eko dārzs ar neparastiem kokiem - veidotiem no otrreizējās pārstrādes materiāliem.

"Mākslas dārzā" jaunus "asnus dzīs" Valmieras Drāmas teātris, 8.aprīlī uzņemot režisoru Dāvidu Džovanzanu (Davide Giovanzana) un Latvijas Kultūras akadēmijas jaunos aktierus ar izrādi "Ričards III. Aklā zarna". Tā, izmantojot Šekspīra lugas "Ričards III" struktūru, vēsta par mehānismiem cilvēkā, kas liek tiekties pēc varas un pārākuma, kā arī pēta, kas ir manipulācija.

Valmierā 5.aprīlī būs skatāma arī Karlosa Martinesa (Carlos Martinez) izrāde - pantomīma "Laiks svinēt". Tā ved skatītāju priecīgā ceļojumā, aicinot pārvarēt klusuma robežas un ļauties fantāzijai, attaisnojot aktiera 35 gadus seno un pamatīgo lēmumu kļūt par pantomīmas mākslinieku.

Jaunums būs arī forums "Māksla būt uzņēmējam", kas norisināsies 20.aprīlī. Plašāku ieskatu par investīcijām, atbalsta iespējām un labās prakses piemēriem ekspertu prezentācijās un paneļdiskusijās aicināti uzzināt esošie un topošie uzņēmēji.

Tā kā Rīgas - Gaujas reģions, kurā ir arī Valmiera, šogad nes Eiropas gastronomijas reģiona titulu, "Mākslas dienu" laikā godā tiks celti Latvijas mežos, pļavās un ūdeņos atrodamie gardumi. Tos sajust, atrast un izmantot, lai, liekot sastāvdaļu pie sastāvdaļas, nonāktu pie neatkārtojamās garšu pieredzes, 8.aprīlī aicinās Valmiermuižas alus virtuves šefpavārs Dzintars Kristovskis.

Īpašu dāvanu "Mākslas dārza" apmeklētājiem pasniegs izcilais pianists Vestards Šimkus, Valmieras Kultūras centrā 29.aprīlī izpildot paša komponēto koncertizrādi "Novecento" pēc Alesandro Bariko darba motīviem.

Savukārt klasiskās mūzikas "huligāni" - grupa "DaGamba" - 8.aprīlī Valmieras Kultūras centrā aicina uz elpu aizraujošu un netradicionālu muzikālo priekšnesumu, piedāvājot komponista Antonio Vivaldi koncertu ciklu "Gadalaiki" jaunā sniegumā.

Ģimenes ar bērniem 8.aprīlī plkst.12.00 tiek aicinātas uz koncertizrādi "Sīpoliņa jaunie piedzīvojumi". Koncertizrādē piedalīsies Sergejs Jēgers (kontrtenors), Agnese Egliņa (klavieres), Guna Šnē (čells), Elīna Endzele (sitaminstrumenti), Vadims Lukjančuks (cirka mākslinieks), kā arī Rīgas Doma kora skolas, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas un Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas audzēkņi.

11.aprīlī "Mākslas dārzā" rodamo mierīgo noskaņu baudīt varēs Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcā - Džovanni Batistas Pegolezi "Stabat Mater" garīgās mūzikas koncertā.

Tāpat Mākslas dienu laikā būs skatāmas dažādas izstādes, izrādes bērniem, notiks radošās darbnīcas, ar lekciju par vienu no savrupākajiem latviešu māksliniekiem - Teodoru Ūderu - uzstāsies mākslas zinātnieks Aivars Leitis. Dārzā atrodamo krāsu toņu daudzveidību skatītāji aicināti ieraudzīt, apmeklējot filmu "Gleznojot mūsdienu dārzu: no Monē līdz Matisam" kinoteātrī "Gaisma", kā arī piedaloties vēl citās "Mākslas dārza" aktivitātēs.

Valmieras "Mākslas dienu" programma skatāma Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapas www.valmiera.lv sadaļā "Kultūra" un Valmieras Tūrisma informācijas centra mājaslapā www.visit.valmiera.lv.

Mākslas dienas organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru, Valmieras muzeju, Valmieras integrēto bibliotēku, Valmieras Mākslas vidusskolu, Valmieras Mūzikas skolu, Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcu, Valmieras Valsts ģimnāziju, Valmieras Jaunatnes centru "Vinda", Valmieras Drāmas teātri, mākslas "Galeriju Laipa", kinoteātri "Gaisma", "Valmiermuižas alus" darītavu, Valmiermuižas kultūras biedrību, biedrību "Kultūras logs" un citiem partneriem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)