Banner 980x90

Valmierā uzstāsies "Kameransamblis.lv"

Foto: valmierashk.lv
Foto: valmierashk.lv

Ceturtdien, 11.februārī, plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā notiks "Kameransamblis.lv" koncerts "Satikšanās trijatā" aicina, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja Valmieras pilsētas pašvaldībā.

Ansambļa sastāvā ir trīs jaunas, talantīgas un atraktīvas mūziķes - Latvijas Nacionālās operas soliste, mecosoprāns Baiba Renerte (Berķe), flautiste Rūta Īzāka un pianiste Ilze Kundziņa.

Koncertā klātesošie dzirdēs 20.gadsimta latviešu komponistu opusus balsij, flautai un klavierēm. Skanēs gan klasiskas vērtības, gan arī retāk atskaņoti darbi. "Satikšanās trijatā" – tā ir trīs mūziķu satikšanās vienai ar otru projektā "Kameransamblis.lv", latviešu mūzikā, kā arī tikšanās ar klausītājiem Valmierā.

Koncertprogramma jau izskanējusi Tukumā, Ventspilī, Rīgas Latviešu biedrības namā, Pļaviņu kamermūzikas dienās, gūstot lielu klausītāju atsaucību. Jāņa Mediņa un viņa brāļa Jēkaba Mediņa dziesmas piešķirs vakaram romantisku noskaņu, savukārt zvaigžņu apdziedātāja Lūcija Garūta izskanēs gan dramatiskā solodziesmā, gan īpaši ažūrā trio "Mirdzošā tīklā". Par nosacītu klasiku flautas repertuārā jānosauc Romualda Kalsona "Svīta" ar savu noskaņu bagātību. Īpaša vērība šajā programmā pievērsta Aivara Kalēja daiļradei - divos atšķirīgos skaņdarbos skanēs divi flautu veidi –tradicionālā flauta tēlainajā un dramatiskajā "Vēja dziesmā" un pikolo flauta "Šerbūras lietussargu" mūzikas autora Mišela Legrāna daiļrades ietekmētajā "Satikšanās lietū". Latviešu kamermūzikas koncertā neiztikt bez kāda Pētera Plakida darba - skanēs asprātīgā, citātiem un alūzijām bagātā "Ēnu deja" flautai un klavierēm, kā arī varēs dzirdēt komponista mūzikā tulkotos Ojāra Vācieša dzejoļus. Sievišķīgs piesitiens būs (Baibai, Rūtai un Ilzei, satiekot Selgu Menci) Māras Zālītes dzejoļu atskaņojumā. Koncerta izskaņā - komponista Aivara Kalēja "Pavasara madrigāls" ar franču dzejnieka A.Žamēna tekstu balsij, flautai un klavierēm.

"Kameransamblis.lv" ir projekts, kura pamatā ir ansamblis "DuoRI" - flautiste Rūta Īzāka un pianiste Ilze Kundziņa. Rodoties vēlmei sadarboties ar citiem mūziķiem un meklējot nosaukumu ansamblim, kura sastāvs mainītos, radās doma par nosaukumu

"Kameransamblis.lv", kas reizē ir arī ansambļa mājas lapas adrese. 2014. un 2015.gadā projekta ietvaros Rūta un Ilze kopā ar čellistu Mārci Kuplo (Šveice) koncertēja Ventspilī, Rīgā, Bauskā un Druvienā.

Koncertu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds. Ieejas maksa: 2 eiro, Valmieras kultūras kartes īpašniekiem 1 eiro. Biļetes var iegādāties Valmieras Kultūras centra kasē.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)