Banner 980x90

Valmierā uzsāks priekšlaikus dzimušo bērniņu aprūpes programmu

Raimonds Graube/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Raimonds Graube/ Foto: Ieva Čīka/ LETA

Lai uzlabotu priekšlaicīgi dzimušo bērnu veselības stāvokli ilgtermiņā, kā arī nodrošinātu viņu veiksmīgu iekļaušanos sabiedrībā, pagājušā gada oktobrī Bērnu slimnīcas fonds kopā ar atbalstītājiem uzsāka labdarības akciju priekšlaicīgi dzimušo bērnu programmas "Drošais apmetnis" izveidei Latvijā.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, labdarības akcijā iegūtie līdzekļi paredzēti neonatologa un fizioterapeita kabinetu aprīkojuma iegādei, lai uzsāktu programmu Rīgā, Liepājā, Valmierā un Jēkabpilī, kā arī personāla tālākapmācības organizēšanai un izglītojošo materiālu izstrādei un iegādei.

Ceturtdien, 25.februārī, plkst.11.00 Bērnu klīniskā universitātes slimnīcas (BKUS) Saulaino dienu bibliotēkā notiks informatīvais pasākums par savāktajiem līdzekļiem un to pielietojumu priekšlaikus dzimušo bērniņu aprūpes programmas "Drošais apmetnis" ieviešanai Latvijā.

Par savāktajiem līdzekļiem, programmas ieviešanu, jau paveikto un nākotnes mērķiem pasākumā iepazīstinās:

* Dr.Ilona Vārpa, BKUS neonatalogs, priekšlaikus dzimušo bērnu aprūpes programmas vadītāja;
* Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja.

Atklāšanas pasākumā piedalīsies arī programmas "Drošais apmetnis" patronese, Valsts prezidenta kundze Iveta Vējone, kā arī programmas atbalstītāju pārstāvji un priekšlaikus dzimušo bērniņu vecāki, slimnīcas ārsti un medmāsas.

Pēc pasākuma viesiem būs iespēja aplūkot neonatologa un fizioterapeita kabinetu aprīkojumu, kā arī vērot paraugdemonstrējumus. Tāpat būs iespējams intervēt BKUS Neonatoloģijas klīnikas speciālistus un priekšlaikus dzimušo bērnu vecākus.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)