Banner 980x90

Valmierā top jauns naktsklubs - "Progressive House" un "Trance" mūzikas cienītājiem

Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ilustratīvs foto/ Foto: Pixabay.com
Ziņā precizēta kluba atrašanās vieta un virsraksts.

Valmierā, Garā ielā 7, jau kādu laiku notiek rosība. Tur tuvākajā laikā durvis vērs jauns naktsklubs "Midterm", kas pārstāvēs "Progressive House" un "Trance" mūzikas stilus. Lai uzzinātu vairāk par to, kādu mūziku spēlēs klubā un kad plānots to atvērt, pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uz sarunu aicināja naktskluba pārstāvi Renāru Liniņu. 

"Mūsu klubs atšķirsies no pārējiem, kas atrodas Valmierā, Vidzemē un iespējams pat visā Latvijā. Mēs pārstāvēsim konkrētus mūzikas stilus, kas šajā gadījumā būs "Progressive House" un "Trance" mūzika. Šie stili veidos 99 procentus no visa kluba formāta," atklāj topošā kluba pārstāvis.

Renāram šis nebūs pirmais naktslokāla projekts, kurā viņš iesaistījies. Savulaik viņš bijis menedžeris klubam "FlyZone" un "P.K.C.".

"Tie man pašam nebija tik ļoti izdevušies projekti. Apmēram 15 gadus strādāju par dīdžeju, tāpēc "Midterm" bija tikai loģisks turpinājums iesāktajam, tikai nedaudz savādākā izpildījumā," skaidro Liniņš.

"Midterm" mērķauditorija būs cilvēki vecumā no 25 līdz 30 gadiem, kuri šos mūzikas stilus visticamāk atceroties no pusaudža gadiem.

Renārs spriež, ka ir arī jaunieši, kas klausās tāda stila mūziku, bet samērā maz: "Tad, kad šā vecuma cilvēkiem bija 18 gadu, šis mūzikas stils bija diezgan aktuāls. "Trance" mūzika ir vairāk kā "dvēseliska". Cilvēki, paliekot vecāki, uztver mūziku pareizāk. Ja jaunības gados gribas kārtīgi iztrakoties pie popkultūras un trakiem ritmiem, tad ar laiku liekas, ka vajag vairāk melodiju un sakarīgākus vārdus. Tāpēc arī auditorija izvēlēta uz 25 gadiem un vecāki."

Liniņš atzīst, ka kluba vieta izvēlēta lielākoties, balstoties uz nekustamo īpašumu cenām. Tālāk bijis jāpiedomā arī par telpu plānojuma, kā arī par to, lai tuvumā nav dzīvojamās ēkas, kā arī citas nianses.

"Sākumā pat domājām atvērt klubu Rīgā, taču tas finansiāli nebūtu iespējams, tāpēc meklējām variantus citur. Valmiera ir labs viduspunkts starp Rīgu un visu pārējo Vidzemi. Tā "sakrita", ka Garā iela pēc visiem parametriem atbilda tam, ko meklējam. Tāpat arī īpašnieki bija pretīmnākoši un priecājās, ka ēka nepaliks tukša," par vietas izvēli stāsta Renārs.

Naktsklubs nav plānots ar vairākām deju zālēm vai stāviem. "Midterm" būs veidots samērā kompakts, lai vietu būtu ap 100 lidz 150 cilvēkiem, taču Liniņš piebilst, ka jāredz, kā tas "aug" un attīstās, atstājot vietu, kur paplašināties.

Vaicājot Renāram, kā noturēt publiku klubā un nepazaudēt tā "labo slavu", viņš atbild, ka publika klubam ir jāaudzē pašam: "Ir jāizaudzē savi cilvēki, tāpēc svarīgi noturēt vienu formātu, kā arī jābūt konkrētam virzienam. Līdz šim ir pietrūkušas tādas vietas, kur spēlētu vienu mūzikas formātu. Cilvēkiem piedāvā patstāvību un kvalitāti, kas arī viņus izaudzina. Ir pienācis laiks izdarīt kaut ko priekš tās publikas, kuru mūzikas stils nav tik populārs."

Kluba atvēršanas datumu Renārs vēl nevēlas teikt, skaidrojot, ka vēl ir daudz jāstrādā pie ēkas remontdarbiem, kā arī jāiziet liela dokumentāciju procedūra. Viņš atklāj, ka sākumā vēlējies "Midterm" atklāt šajā sezonā - septembrī, bet tas nebūs iespējams, tāpēc tuvāko termiņu viņš min šā gada nogali un jaunā gada sākumu, piebilstot, ka atvēršana iespējama arī tikai nākamā gada septembrī. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)