Banner 980x90

Valmierā top jaunais daudzdzīvokļu īres nams

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Piektdien, 10.februārī, Valmierā, Ķieģeļu ielā 8/Mālu ielā 1 iemūrēs akmeni jaunā daudzdzīvokļu īres nama pamatos, pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Ja paredzētie darbi ritēs kā plānots, īres namu sola pabeigt un padarīt apdzīvojamu tā jaunajiem iemītniekiem līdz valsts svētkiem. Lai gan interese par dzīvokļiem pašlaik ir ļoti liela un cilvēki vēlas rakstīt iesniegumus un pieteikties, Baiks atgādina, ka: "Īres tiesību izsoli izsludinās tajā brīdī, kad būs, ko parādīt."

Vasarā, kad ēka būs aprīkota ar jumtu, un tajā būs izbūvēts jau viens vienistabas dzīvoklis, viens divistabu dzīvoklis un viens trīsistabu dzīvoklis, interesentiem būs iespēja tos aplūkot. Īres izsoli izziņos savlaicīgi, un tai būs pieklājīgs pieteikšanās termiņš. Kā uzsvēra Baiks: "Nekas nav nokavēts, vēl pagaidām neko nav iespējams iesniegt."

Tāpat viņš arī norādīja, ka pašlaik vēl nav zināmi konkrēti skaitļi, kas saistīti ar izmaksām - proti, vēl nav iespējams nosaukt precīzu apdzīvojamās platības kvadrātmetra cenu.

Sarunas laikā domes priekšsēdētājs uzsvēra, ka Valmierai īres nama projekts ir ļoti nozīmīgs, jo šobrīd dzīvokļu īres tirgū ir salīdzinoši maz. Piemēram, cilvēkiem, kas brauc uz Valmieru strādāt, nodibinot ģimenes un plānojot savu ģimenes pieaugumu, ir nepieciešama vieta, kur dzīvot. Tāpat Baiks arī norādīja, ka šie 150 dzīvokļi, kas būs pieejami jaunajā īres namā, ir solis uz priekšu, lai parādītu, ka Valmiera domā par tālāko attīstību. Ne visus iespējams izmitināt Rīgā, ir svarīgi, lai Valmiera būtu apdzīvota, jo pilsētai ir ļoti laba infrastruktūra un "jauda", taču nepieciešami arī cilvēkresursi.

"Jārada aizvien labvēlīgāki apstākļi, lai būtu cilvēki, kas strādā, lai būtu cilvēki, kas būvē kaut ko jaunu un, lai šeit arī tiktu pelnīta nauda. Tas pilsētas attīstībai nāks tikai par labu," tā Baiks.

Valmiera24.lv jau ziņoja, ka pagājušā gada rudenī Valmieras pilsētas pašvaldībā tika parakstīts līgums par daudzdzīvokļu īres nama būvniecību Valmierā, Ķieģeļu ielā 8/Mālu ielā 1.

Daudzdzīvokļu īres namā būs pieejami 150 dzīvokļi, kas būs izvietoti divās atsevišķās ēkās. Plānots, ka būs 15 vienistabas dzīvokļu, 90 divistabu dzīvokļu un 45 trīsistabu dzīvokļi. Tāpat ap namiem paredzēts labiekārtot teritoriju ar aptuveni 150 autostāvvietām, velo novietni, atpūtas zonu, bērnu rotaļlaukumu un pazemes atkritumu konteineru novietni.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)