Banner 980x90

Valmierā straptautiskās sporta spēlēs bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām pulcēsies teju 200 dalībnieku

Rīga, 4.sept., LETA. Nedēļas izskaņā Valmierā vienpadsmito reizi norisināsies starptautiskas sporta spēles bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām "Mēs varam", kas vienkopus pulcēs vairāk nekā 180 dalībnieku.

Kā aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības

Sabiedrisko attiecību nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Liene Zālīte,šo sporta spēļu mērķis ir popularizēt sportisku un aktīvu dzīvesveidu bērnu un jauniešu ar speciālām vajadzībām vidū, attīstīt sporta svētku tradīciju piekopšanu un palīdzēt integrēt viņus sabiedrībā, veicinot bērnu un jauniešu komunikācijas prasmes.

Tāpat sacensības tiek organizētas, lai rastu iespēju bērniem un jauniešiem ar speciālām vajadzībām satikties ārpus ierastās vides, pārbaudot sportiskās prasmes un fizisko sagatavotību.

Sporta sacensībās piedalīsies vairāk nekā 20 Latvijas speciālo internātskolu skolēni no 12 gadu vecuma, aprūpes centru pārstāvji, individuālie dalībnieki, sporta biedrību audzēkņi un dalībnieki no sadraudzības skolām Norvēģijā un Igaunijā.

Starptautiskais sporta pasākums notiks 8.septembrī un 9.septembrī Valmieras 5.vidusskolas stadionā. Divu dienu garumā bērniem un jauniešiem būs iespējams sacensties tādās disciplīnās kā "Boccia" spēle, tāllēkšana, skriešana, bumbiņas mešana tālumā, smilšu maisiņu mešana mērķī, futbola sitieni pa vārtiem un veiklības stafete ar uzdevumiem.

Sacensības organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Ziemeļvidzemes internātpamatskolu, Valmieras Bērnu sporta skolu un Kocēnu novada pašvaldību. Pasākums tiek līdzfinansēts no projekta "Veselības veicināšanas un slimību profilakses pasākumi Valmierā", kura kopējās izmaksas ir 257 094 eiro, tai skaitā Eiropas Sociālā fonda finansējums 218 491 eiro un valsts budžeta finansējums 38 557 eiro.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)