Banner 980x90

Valmierā sākta Georga Apiņa ielas posma pārbūve

Jelgava, 5.jūl., LETA. Lai labiekārtotu teritoriju un uzlabotu automašīnu novietošanu pilsētas centrā pie Valmieras deviņstāvu ēkām un Valmieras Gaujas krasta vidusskolas, ir sākta Georga Apiņa ielas posma pārbūve, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Darbi notiek no ielas sākuma līdz Leona Paegles ielai, tāpat paredzēts izveidot stāvlaukumus pie Valmieras Gaujas krasta vidusskolas-attīstības centra un daudzdzīvokļu ēkām. Izmantojot brīvās teritorijas Apiņa ielas sākumā, būvdarbu laikā abos stāvlaukumos paredzēts izbūvēt stāvvietas 64 vieglajām automašīnām, skolas pusē izbūvēt jaunu ietvi, uzlabot lietus ūdens kanalizāciju, kā arī izbūvēt jaunu apgaismojumu. Apgaismojums tiks nodrošināts līdz gājēju pārejai, kas atrodas uz Paegles ielas, tādējādi uzlabojot ielu šķērsojošo skolēnu drošību. Teritorijā tiks izbūvēti arī ar sētu norobežoti pazemes atkritumu konteineri. Tāpat tiks atjaunota Apiņa ielas posma līdz Paegles ielai brauktuves asfaltbetona virskārta.

Darbi tiek sākti ar automašīnu stāvlaukuma izbūvi Paegles ielā 5/7. Bieziņa skaidroja, ka, labiekārtojot šo skolas teritorijas daļu, tiks atvieglota automašīnu novietošana Valmieras Gaujas krasta vidusskolas-attīstības centra bērnu vecākiem, pedagogiem un apmeklētājiem.

Šiem darbiem noslēdzoties, tiks sākta teritorijas labiekārtošana un stāvlaukuma izbūve pie deviņstāvu daudzdzīvokļu ēkām. Teritorijā esošie atkritumu konteineri uz laiku tiks pārvietoti, un tie atradīsies blakus jaunajam stāvlaukumam Paegles ielā 5/7.

Laikā, kad būvdarbi notiks laukumā pie daudzdzīvokļu ēkām, ielas posmā tiks slēgta satiksme. Šajā laikā līdzšinējās vietās automašīnas novietot stāvēšanai nebūs iespējams, tādēļ pašvaldība aicina sekot līdzi ceļa zīmēm, kā arī jau laikus paredzēt automašīnu novietošanu citās pieejamajās stāvvietās.

Atbilstoši atklāta konkursa rezultātiem būvdarbus veiks SIA "Limbažu ceļi" par kopējo līguma summu 252 640 eiro, ieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)