Banner 980x90

Valmierā sākta Atpūtas parka labiekārtošana

Valmiera, 7.aug., LETA. Ar asfaltēto celiņu virskārtas atjaunošanu sākti Atpūtas parka Valmierā labiekārtošanas darbi, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Projekta kopējās izmaksas ir 18 140 eiro, no kuriem 12 183 eiro ir Latvijas Vides aizsardzības fona finansējums.

Celiņi tika atjaunoti posmā no Sajūtu parka atpūtas kompleksa līdz estrādei un virzienā uz Vanšu tiltu. Četrās vietās celiņu malās tiks izvietoti vidē iederīgi soliņi. Lai samazinātu atkritumu nonākšanu vidē, pie soliņiem tiks uzstādītas arī atkritumu urnas.

Gaujas posmam starp Vanšu tiltu un Kazu krācēm 0,8 hektāru platībā ir izstrādāts labiekārtojuma projekts četru atpūtas vietu izveidei. Jau augustā tiks veikti teritorijas sakopšanas darbi, atjaunojot meža takas un Gaujas krastus attīrot no traucējoša apauguma ar krūmiem. Augustā un septembrī Atpūtas parkā tiks organizētas arī iedzīvotāju izglītošanas un līdzdalības aktivitātes, iesaistot valmieriešus atpūtas vietu sakopšanā un labiekārtošanā. Kopīgiem spēkiem līdz septembra beigām valmieriešu un pilsētas viesu ērtībām tiks radītas četras labiekārtotas atpūtas vietas ar divām drošām ugunskura vietām, galdiem, soliem un atkritumu urnām, kas turpmāka meža piesārņojuma novēršanai tiks tukšotas katru nedēļu.

Atpūtas parks ir daudzu valmieriešu un pilsētas viesu iecienīta atpūtas, pastaigu un sportisko aktivitāšu norises vieta. Cilvēku pieplūdumu mežam veicina arī aktīvā tūrisma objekti Sajūtu parkā, kā arī Gauja ir iecienīts ūdenstūrisma objekts. Taču tās krastos Valmierā šobrīd nav labiekārtotu atpūtas vietu. Tādēļ Atpūtas parkā novērota meža piesārņošana, nelegālu ugunskuru vietu izveide, sauszemes augu izmīdīšana.

Labiekārtotu atpūtas vietu izveide parkā veicinās arī dabas un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu un aizsardzību, samazinot kaitējumu videi un pilnveidojot brīvā laika pavadīšanas iespējas Valmierā pie dabas. Šīs aktivitātes tiek veiktas projekta "Gaujas krasta daļas Valmieras pilsētā sakopšana un labiekārtošana dabas un bioloģiskās daudzveidības saglabāšanai un aizsardzībai" laikā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)