Banner 980x90

Valmierā sāksies rudens lapu vākšanas akcija

Publicitātes foto
Publicitātes foto
No pirmdienas, 26.septembra līdz 11.novembrim Valmieras pilsētas pašvaldība izsludina gadskārtējo rudens lapu vākšanas akciju, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību speciāliste vides komunikācijā Līga Bieziņa.

Tās laikā Valmieras pilsētā deklarētie iedzīvotāji SIA "ZAAO" EKO laukumos bez maksas var nodot zaļos atkritumus – lapas, smalkos zarus, zāli, dārzā izaudzēto augu atliekas.  Tiks turpināts arī ikgadējais atbalsts zaļo atkritumu savākšanai no mājsaimniecībām, pie kurām atrodas lielie, vērtīgie ozoli. Valmieras pilsētas iedzīvotāji ir aicināti sakopt savus īpašumus un tiem piegulošās teritorijas. 

Līdz ar rudens atnākšanu aktuāla kļūst īpašumu un tiem piegulošo teritoriju sakopšana, savācot no kokiem nobirušās lapas, kas kopā ar citiem dārza augu atkritumiem ne vienmēr pilnā apjomā ir izmantojamas komposta veidošanai. Lapu un citu zaļo atkritumu dedzināšana Valmieras pilsētā ir aizliegta, jo tās radītie dūmi rada cilvēku veselībai un videi kaitīgu piedūmojumu. Par šī aizlieguma pārkāpšanu ir paredzēta administratīva atbildība. 

Lai atbalstītu iedzīvotājus rūpēs par īpašumu sakopšanu un zaļo atkritumu dedzināšanas aizlieguma ievērošanu, Valmieras pilsētas pašvaldība ik gadu organizē rudens lapu akciju. Rudens lapas un citus zaļos atkritumus var aizvest un bez maksas nodot SIA "ZAAO" EKO laukumos Dzelzceļa ielā 5 un Beātes ielā 47. 

Valmieras pilsētas pašvaldība ar 1.1 m3 lieliem maisiem un to bezmaksas izvešanu akcijas laikā atbalsta arī tās mājsaimniecības, kuru iedzīvotāji kopj ielām piegulošās zaļās zonas ar lielajiem, vērtīgajiem ozoliem. Ar mājsaimniecību adresēm, kas ir iekļautas atbalstāmo adrešu sarakstā, iespējams iepazīties Valmieras pilsētas pašvaldības mājaslapā "www.valmiera.lv", kā arī Valmieras pilsētas pašvaldības Nekustamā īpašuma apsaimniekošanas pārvaldē, zvanot pa tālruni 64207862. Par maisu izsniegšanu un savākšanu jāvienojas ar SIA "ZAAO", sazinoties pa tālruni 29225862 vai e-pastā zaao@zaao.lv.

Ja mājsaimniecība nav iekļauta atbalstāmo adrešu sarakstā, taču īpašumam piegulošajā teritorijā ir lielie koki un mājsaimniecības iedzīvotāji vāc to lapas, ir iespējams pieteikt mājsaimniecību bezmaksas maisiem un to izvešanai, zvanot uz Valmieras pilsētas pašvaldību pa tālruni 64207862. Katrs gadījums tiek izskatīts. Ja tas atbilst iepriekšminētajam nosacījumam, adrese tiek iekļauta mājsaimniecību sarakstā, kuras pašvaldība nodrošina ar bezmaksas maisiem un to izvešanu. 

EKO laukumā Dzelzceļa ielā 5 lapas un zaļos atkritumus pieņems darba dienās no plkst.9.00 līdz plkst.13.00 un no plkst.14.00 līdz plkst.18.00, sestdienās un svētdienās no plkst.11.00 līdz plkst.16.00. EKO laukumā Beātes ielā 47 zaļie atkritumi tiks pieņemti darba dienās no plkst.9.00 līdz plkst.18.00, sestdienās no plkst.10.00 līdz plkst.16.00, svētdienās laukums būs slēgts.

Savukārt juridiskām personām zaļo atkritumu nodošana ir par maksu. Pakalpojums, kad SIA "ZAAO" atbrauc pakaļ maisos vai kaudzēs sakrautām lapām un zaļajiem atkritumiem uz uzņēmuma/organizācijas teritoriju, maksā 13,65 eiro/m3 (neskaitot PVN).

Valmieras pilsētas pašvaldība katru gadu finansē akcijas, lai atbalstītu iedzīvotājus savu īpašumu sakopšanā. Rudeņos tā ir bezmaksas lapu un zaļo atkritumu nodošanas akcija, savukārt pavasaros tiek finansēta lielgabarīta atkritumu nodošanas akcija, kā arī bezmaksas zaru šķeldošanas akcija. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)