Banner 980x90

Valmierā pieejamas vairākas ārpusskolas aktivitātes 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Jaunais mācību gads sola ne vien noderīgu zināšanu un prasmju iegūšanu skolas solā, bet arī interesanti pavadītu laiku pēc mācību stundu noslēguma.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaķas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare, skolēniem Valmierā tiek piedāvādas vairākas ārpusskolas aktivitātes.

Valmieras Mākslas vidusskolā (Purva ielā 12) interesantos un radošos kursos iesaistīties aicināti gan bērni no piecu gadu vecuma, apgūstot pamatzināšanas mākslā, gan arī jaunieši, attīstot dažādas pamatprasmes mākslā, veidošanā un animācijā.

Pamatizglītību (1.-9.klase) ieguvušajiem skolēniem, papildu mācībām vispārējās izglītības iestādēs, Valmieras Mākslas vidusskolā piedāvā apgūt profesionālās ievirzes izglītības programmu "Vizuāli plastiskā māksla". Jaunums - sākot ar šo, 2016./2017.mācību gadu, profesionālās ievirzes izglītības programmu "Vizuāli plastiskā māksla" pamatizglītību ieguvušie (1.-9.klase) jaunieši var apgūt līdztekus vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguvei.

Jaunums - sākot ar šo, 2016./2017.mācību gadu, profesionālās ievirzes izglītības programmu "Vizuāli plastiskā māksla" pamatizglītību ieguvušie (1.-9.klase) jaunieši var apgūt līdztekus vispārējās vai profesionālās vidējās izglītības ieguvei.

Skolēniem pēc 9.klases absolvēšanas iespējams turpināt mācības un iegūt izglītību profesionālās vidējās izglītības programmās: Apģērbu dizains, Reklāmas dizains un Interjera dizains. Savukārt skolēniem pēc 12.klases beigšanas - iegūt izglītību profesionālās vidējās izglītības programmās: Apģērbu dizains, Interjera dizains, Foto dizains un Metāla izstrādājumu dizains. 

Valmieras Mākslas vidusskola piedāvā kursus arī pieaugušajiem. Tie notiek laikaposmā līdz trim mēnešiem, no oktobra sākuma līdz decembra beigām, kā arī no februāra sākuma līdz aprīļa beigām. Kursos iespējams apgūt: zīmēšanu, gleznošanu, grafiku/ sietspiedi, porcelāna apgleznošanu, kaligrāfiju, tērpa dizainu, modelēšanu un šūšanu, metālapstrādi / rotas, keramiku un datorgrafiku. 

Plašāka informācija par izglītības programmām un iesniedzamajiem dokumentiem pieejama Valmieras Mākslas vidusskolas mājaslapā "www.vmv.lv" vai zvanot pa tālruni 20216721, 64207372.

Valmieras Bērnu sporta skolā (Cēsu ielā 19) jaunajā mācību gadā uzņems audzēkņus 13 sporta veidos, no kuriem astoņas būs profesionālās ievirzes sporta izglītības programmas: peldēšana, vieglatlētika, orientēšanas sports, BMX sports, basketbols, futbols, florbols un hokejs, bet piecas - interešu izglītības sporta programmas: daiļslidošana, airēšanas slaloms, badmintons, volejbols un sports bērniem ar īpašām vajadzībām.

Plašāka informācija par izglītības programmām, pieteikšanās kārtību un nepieciešamajiem dokumentiem pieejama Valmieras Bērnu sporta skolas mājaslapā "www.vbss.valmiera.lv", tālrunis 64231076, mob. tālr. 20220759. Sākot ar septembra pirmo nedēļu, Valmieras Bērnu sporta skolas saimei būs jauna mājvieta: Valmierā, Rīgas ielā 25C, 2.stavā.

Valmieras Mūzikas skolā (Pilskalna ielā 3) jaunajā mācību gadā īstenos 18 profesionālās ievirzes izglītības programmas un audzēkņiem piedāvās apgūt 17 dažādu mūzikas instrumentu spēli un vokālo mūziku. Tāpat arī tiks atjaunotas mācības sitamo mūzikas instrumentu klasē. Bērnu vecumā no pieciem līdz sešiem gadiem pieteikšana sagatavošanas klasē notiks septembrī, savukārt mācības šajā klasē sāksies 1.oktobrī. Jaunums Valmieras Mūzikas skolā būs interešu izglītības programma "Skatuves kultūra". 

Plašāka informācija Valmieras Mūzikas skolas mājaslapā "www.vms.valmiera.lv" vai zvanot pa tālruni 64281150, 22014456.
No 1.septembra Valmieras Jaunatnes centrā (VJC) "Vinda" (Rīgas ielā 42) varēs pieteikties kādā no 22 dažādiem interešu pulciņiem.
Dejot gribētājus gaidīs tautas deju kolektīvā "Liesmiņa", tāpat arī interesenti aicināti pieteikties breika un House deju stilu studijā.
Topošajiem māksliniekiem būs iespēja darboties Podnieku studijā, Skaistuma pasaulē, šūšanas un modelēšanas studijā "Fantāzija", vizuālās mākslas studijā "Iedvesma", pirmsskolas rokdarbu studijā "Rūķītis" un Mākslas un dizaina studijā.

Tie, kuriem tuva mūzika, aicināti pieteikties vokālajā studijā "Ķipari", vokālajā studijā "Sekundiņas", sitaminstrumentu grupā, ģitārspēles apguvē, Estrādes vokālajā studijā un Mūzikas ierakstu studijā, kur būs iespēja sadarboties ar dažādām muzikālajām apvienībām.
Nodarbības notiks arī video, foto pulciņā "Paskaties sev apkārt" un animācijas veidošanas pulciņā.

Topošie inženieri gaidīti Ziķeru darbnīcā, tehniskās modelēšanas pulciņā, trases automodelisma grupā, lidmodelisma pulciņā un modeļu būves grupā. 

Aktīvā dzīvesveida piekritējiem saistošs būs pulciņš "Esi aktīvs!". Būs arī iespēja darboties "Brīvā laika centrā".

Interesentiem līgumu un iesniegumu ir iespējams apskatīt un aizpildīt gan mājaslapā "www.vjcvinda.lv" gan klātienē VJC "Vinda", Rīgas ielā 42. Papildu informācija, zvanot pa tālruni 29287150, 28684739.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)