Banner 980x90

Valmierā par 87 000 plānots izveidot Ģīmes upes dabas taku

Valmiera, 30.aug., LETA. Valmierā par 87 000 eiro plānots izveidot Ģīmes upes dabas taku, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

60 000 eiro projekta piešķīris Latvijas vides aizsardzības fonds.

Dabas takā paredzēts izvietot informatīvo stendu un zīmju komplektu, virziennorādes, izveidot skatu platformu, zemā purva demonstrācijas dobi, augstā purva demonstrācijas dobi, koka kāpnes, brīvdabas klasi, skatu paviljonu, piestātni, skatu platformu - slūžas, kā arī uzstādīt parka solus, atkritumu urnas, velosipēdu statņus, tiltu - laipu (takas sākumā pie Leona Paegles ielas). Tāpat paredzēts izveidot gājēju celiņu un pastiprinātā zālāja ierīkošanu (saistībā ar brīvdabas klasi). Lai rūpētos par drošību, plānots ierīkot arī takas videonovērošanas sistēmu. Tādējādi Ģīmes upes dabas taka blakus esošo skolu audzēkņiem, valmieriešiem un pilsētas viesiem būs izmantojama kā atpūtas un vides izziņas infrastruktūras objekts.

Ģīmes upes dabas taka tiks veidota par līdzekļiem, kas piešķirti Latvijas valsts pastāvēšanas simtgades organizēšanai.

Dabas takas izveidi paredzēts pabeigt 2018.gadā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)