Valmierā par 117 341 eiro Atpūtas parkā veidos skatu terasi un gājēju ceļu

Rīga, 9.nov., LETA. Valmieras pašvaldība par 117 341 eiro veiks skatu terases un gājēju ceļa būvniecību Atpūtas parkā, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldības pārstāve Līga Bieziņa.

Gājēju ceļš paredzēts kā esošā asfaltētā ceļa turpinājums līdz Gaujai, no pagrieziena vietas uz Vanšu tiltu.

Gauja - tā ir mūsu pilsētas dabas vērtība, ko svarīgi vienlaikus saudzēt, bet arī baudīt un izmantot tās piedāvātās atpūtas iespējas, stāstīja Bieziņa.

Valmieras pašvaldība pakāpeniski veido atpūtas infrastruktūru kvalitatīvā dabas vidē Gaujas krastos, vienlaikus nodrošinot Gaujas un tās krastu bioloģiskās daudzveidības saglabāšanu. Virzot apmeklētāju kustību pa pastaigām īpaši izveidoto infrastruktūru - celiņiem, laipām, terasi, tiek mazināta antropogēnā slodze uz Gaujas krastu zemsedzi visā dabas teritorijā kopumā.

Pavasara Lielajā talkā un vasarā tika sakopts Gaujas labais krasts 2,6 hektāru platībā, posmā no topošās atpūtas terases līdz Vanšu tiltam. Tika izzāģēts apaugums ar krūmiem no Gaujas līdz Atpūtas parka celiņam, atbrīvojot skatu uz Gauju. Neskarts pamežs tika saglabāts plašās Atpūtas parka teritorijās otrpus gājēju un velobraucēju celiņam, tādējādi nodrošinot nepieciešamos dzīves apstākļus putniem, dzīvniekiem, kukaiņiem.

Gājēju ceļa un terases būvniecība tiks realizēta saskaņā ar SIA "DJA" izstrādāto būvprojektu. Atpūtas parkā koka terase un gājēju ceļš plānoti, ievērojot universālā dizaina principus. Ir paredzēti risinājumi, lai Gaujas krastam ērti varētu piekļūt gan cilvēki ratiņkrēslos, gan māmiņas ar bērniem, velosipēdisti, kā arī, nepieciešamības gadījumā, operatīvais transports. Būvprojektēšanas vajadzībām ir veikta arī vietas ģeotehniskā izpēte.

Būvdarbus, atbilstoši publiskā iepirkuma rezultātiem, veiks SIA "NEJSS".

No kopējām būvniecības izmaksām 39 466 eiro līdzfinansē Latvijas vides aizsardzības fonds.