Banner 980x90

Valmierā notiks tikšanās ar miera vēstnesi un Baltijas ceļa apceļotāju

Jelgava, 3.aug., LETA. Šodien plkst.15 Valmieras integrētās bibliotēkas otrā stāva zālē notiks tikšanās ar pasaules miera vēstnesi un vides aktīvistu Judži Miatu, kurš kājām devies 600 kilometru garā ceļā pa 1989.gadā notikušās akcijas "Baltijas ceļš" maršrutu, aģentūru LETA informēja Valmieras pašvaldībā.

Būdams miera vēstnesis un Miera nedēļas iniciatīvas autors, Miatu apmeklē "Baltijas ceļa" maršrutā esošās apdzīvotās vietas, tiekas ar iedzīvotājiem un organizācijām, vāc liecības, kā arī iedvesmo un iedrošina cilvēkus videi draudzīgai rīcībai ikdienā.

Viņš kā miera vēstnesis darbojas kopš 2007.gada. Šai laikā viņš kājām ir mērojis 13 100 kilometru, iestādījis 5008 kokus, apmeklējis 800 skolas un 250 bērnunamus 20 dažādās valstīs, aicinot uz mieru un stāstot par vides aizsardzību. Viņš ir izveidojis institūtu "Miera nedēļa", attīstot to kā izglītojošu un ilgtspējīgu sociālās attīstības programmu par mieru un vides aizsardzību.

Bet jau no plkst.14 interesenti varēs dalīties atmiņās par "Baltijas ceļa" maršrutā piedzīvoto, bet tikšanās noslēgumā tās dalībnieki Valmieras autoostas skvērā iestādīs koku.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)