Banner 980x90

Valmierā notiks konference "Saimnieciskais izdevīgums un godīga konkurence – būvniecības izaugsmes perspektīvas"

Valmiera, 19.sept., LETA. 22.septembrī Valmieras Tehnikumā plkst.10 notiks pirmā konference reģionālo konferenču ciklā "Saimnieciskais izdevīgums un godīga konkurence - būvniecības izaugsmes perspektīvas", aģentūru LETA informēja Latvijas Būvuzņēmēju partnerības pārstāve Anete Ugaine.

Konferenču laikā vietējos pasūtītājus, pašvaldību speciālistus, būvniecības nozares pārstāvjus un citus interesentus iepazīstinās ar Partnerības un Iepirkumu uzraudzības biroja izstrādāto saimnieciskā izdevīguma vērtēšanas metodoloģiju būvdarbu un "projektēt un būvēt" iepirkumos. Šīs vadlīnijas ir noderīgs palīgs pasūtītājiem, veicot ne tikai būvniecības, bet arī jebkāda cita veida publiskos iepirkumus.

Tāpat konferencēs plānots prezentēt Partnerības izstrādāto rokasgrāmatu "projektēt un būvēt" apvienoto iepirkumu veikšanai. "Projektēt un būvēt" būvniecības veids paredz vienu atbildīgo personu gan par projektēšanu, gan būvniecību, tādējādi mazinot riskus, kas saistīti ar projektētāja, būvuzņēmēja un pasūtītāja strīdiem. Tas arī ļauj saīsināt būvniecības laiku, jo nav pārrāvuma posms starp projektēšanu un būvdarbiem.

"Organizējot konferences Latvijas reģionos, Latvijas Būvuzņēmēju partnerības mērķis ir panākt plašāku un visaptverošāku saimnieciskā izdevīguma kritēriju iedzīvināšanu publisko iepirkumu vērtēšanas procedūrā. Tādējādi vēlamies mazināt nepamatoti lētu piedāvājumu dominanci iepirkumos un veicināt pasūtītāju izvēli par labu kvalitatīviem risinājumiem. Profesionalitāte publiskajos iepirkumos tiešā veidā ietekmē arī godīgas konkurences veidošanos būvniecības nozarē, atvieglojot godprātīgu un ilgtspējīgi domājošu būvniecības uzņēmumu darbību," norāda Latvijas Būvuzņēmēju partnerības vadītāja Baiba Fromane.

Konferencēs Partnerība reģiona būvuzņēmējiem prezentēs arī iniciatīvu par ģenerālvienošanās noslēgšanu par minimālās algas līmeņiem būvniecības nozarē, kas ievērojami ļaus samazināt aplokšņu algu īpatsvaru būvniecībā. Savukārt Ekonomikas ministrijas pārstāvji informēs par būvniecības nozares politikas aktualitātēm un nozarei būtisku likumdošanas iniciatīvu virzību.

Nākamās konferences notiks 27.oktobrī Liepājā, 24.novembrī Jelgavā un 8.decembrī Daugavpilī.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)