Banner 980x90

Valmierā notiks jauno pavāru un viesmīļu konkursa pusfināls

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Otrdien, 28.februārī, Valmieras tehnikumā, Vadu ielā 3, norisināsies jauno pavāru un viesmīļu konkursa pusfināls.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja VIAA Komunikācijas un programmu publicitātes nodaļas sabiedrisko attiecību speciāliste Kristīne Keiča, Valsts izglītības attīstības aģentūra (VIAA) februāra beigās organizē jauno profesionāļu meistarības konkursa reģionālos pusfinālus profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem, kuri apgūst pavāra un viesmīļa profesijas. Tajos noskaidros labākos profesionāļus, kuri aprīlī startēs nacionālajā profesionālās meistarības konkursā Rīgā.

Piektdien, 24.februārī, sadarbībā ar Liepājas Valsts tehnikumu, notiks reģionālais pusfināls Kurzemes reģiona un Rīgas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņiem. Reģionālais konkurss notiks Liepājas Valsts tehnikumā, Ventspils ielā 51.

Otrs reģionālais pusfināls notiks otrdien, 28.februārī, un tajā sacentīsies Vidzemes un Latgales reģiona profesionālo skolu audzēkņi. Konkurss norisināsies Valmieras tehnikumā, Vadu ielā 3.

Abos pusfinālos meistarībā mērosies 23 topošie pavāri un 13 viesmīļi, lai cīnītos par iespēju piedalīties nacionālā jauno profesionāļu meistarības konkursa finālā. Tas notiks Rīgā 28.aprīlī un pulcinās jaunos profesionāļus, kas reģionālajos konkursos uzrādījuši vislabākos rezultātus.

Konkursantiem, kas startēs pavāra nominācijā, veicamie uzdevumi ietvers, piemēram, pārtikas produktu kvalitātes novērtēšanu, to pirmapstrādes veikšanu, ēdienu gatavošanu un noformēšanu. Viesmīļiem tikmēr būs jādemonstrē galda klāšanas, viesu sagaidīšanas, aperitīva pagatavošanas un ēdienu pasniegšanas prasmes.

Nacionālo profesionālās meistarības pusfināla konkursu VIAA rīko, lai sekmētu profesionālās izglītības attīstību, popularizētu pavāra un viesmīļa profesijas, kā arī veicinātu sadarbību starp darba devējiem un izglītības iestādēm.

Abi konkursi notiek projekta "Karjeras atbalsts vispārējās un profesionālās izglītības iestādēs" ietvaros, ko finansē Eiropas Sociālais fonds un līdzfinansē Latvijas valsts.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)