Banner 980x90

Valmierā notiks elektrolīnijas sabiedriskā apspriešana

Publicitātes foto
Publicitātes foto

AS "Latvijas Elektriskie tīkli" ierosina publisko apspriešanu Ietekmes uz vidi novērtējumam "Trešajam Igaunijas - Latvijas elektropārvades tīkla starpsavienojumam". Sabiedriskās apspriešanas sanāksme Valmierai un Beverīnas novadam notiks 2. decembrī, plkst.17.00, Valmieras pilsētas pašvaldības Lielajā zālē, Lāčplēša ielā 2, Valmierā. 

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja organizatori, Trešā Igaunijas - Latvijas elektropārvades tīkla starpsavienojuma darbība skar 23 pašvaldību teritorijas Vidzemē. 

Lēmums par tā ietekmes uz vidi novērtējumu pieņemts 2012. gada 8. oktobrī. 

Ar ietekmes uz vidi novērtējuma ziņojumu var iepazīties Valmieras pilsētas pašvaldībā (Apmeklētāju pieņemšanas centrā, Lāčplēša ielā 2, Valmierā) un internetā no šī gada 13. novembra līdz 20. decembrim. Šajā laikā var sūtīt rakstiskus priekšlikumus par paredzēto darbību Vides pārraudzības valsts birojam (Rūpniecības iela 23, Rīga, LV-1045), tālr. 67321173, www.vpvb.gov.lv, e-pasts: vpvb@vpvb.gov.lv). 

Trešais Igaunijas – Latvijas elektropārvades tīkla starpsavienojums ir būtisks nākotnes infrastruktūras projekts, kas nodrošinās Baltijas reģiona elektroapgādes drošumu un elektroenerģijas tirgus darbību ilgtermiņā. Tas savienos Sindi (Kilingi-Nõmme) Igaunijā ar Rīgas TEC-2 Latvijā. Trases kopējais garums ir aptuveni 220 km (~10% Igaunijā, ~90% Latvijā). Tiek izskatītas divas alternatīvas ar dažādiem apakšvariantiem atbilstoši pievienotajai kartei. Septiņās pašvaldībās plānotā elektrolīnijas trase apvienota ar plānoto "Rail Baltica" dzelzceļa trasi (skat. kartē 1.B), un sapulcēs tiks apspriesti abi projekti vienlaicīgi.

Vairāk informācijas par Igaunijas-Latvijas trešo elektropārvades tīkla starpsavienojumu internetā var iegūt šeit

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)