Banner 980x90

Valmierā notiks 23.Starptautiskais jauno pianistu konkurss

Valmiera, 29.janv., LETA. 31.janvārī plkst.11 Valmieras Kultūras centrā atklās 23.Starptautisko jauno pianistu konkursu. Interesenti konkursa norisi aicināti vērot klātienē, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Konkursam pieteikušies 52 dalībnieki no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Krievijas. Latviju pārstāvēs Rīgas, Jēkabpils, Smiltenes, Valkas, Staiceles, Limbažu, Siguldas, Jaunpiebalgas, Ķekavas un Valmieras mūzikas skolu audzēkņi.

Dalībnieki, vecumā no astoņiem līdz 16 gadiem, atskaņos trīs skaņdarbus: klasicisma laikmeta izvērstas formas skaņdarbu, dalībnieka pārstāvētās valsts komponista skaņdarbu un brīvas izvēles skaņdarbu.

Žūrijā būs starptautiski atzīti, profesionāli pianisti un pedagogi no Latvijas, Igaunijas un Krievijas. Latviju pārstāvēs pianiste, mūzikas un pedagoģijas zinātņu doktore Nora Lūse, Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas klavieru katedras vadītājs Juris Kalnciems, Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas klavieru nodaļas vadītāja Gunta Boža un Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolas pedagoģe Ligita Muižarāja.

"Dalība starptautiskajā pianistu konkursā ir ļoti laba pieredze. Arī liels papildu darbs gan bērnam, gan pedagogam. Katram, kurš grib kļūt par mūziķi, ir pamatīgi jāstrādā – daudz jāspēlē, jātrenējas sevi "savākt", jāizprot un jātiek galā ar emociju gammu, jāmācās uzstāšanās prasme un vēl daudzi jā... Bērni kopā ar pedagogiem konkursam piesakās brīvprātīgi. Tā bērnam ir laba "es varu" un "man sanāks" domāšanas trenēšana. Konkurss notiek jau 23.reizi - apliecinājums, ka tas ir gaidīts notikums un labs pienesums jauno mākslinieku attīstībā," stāsta Valmieras Mūzikas skolas direktore Inese Sudraba.

Konkursa mērķis ir attīstīt jauno pianistu profesionālās prasmes un uzstāšanās kultūru klavierspēlē, sekmēt jauno pianistu interesi par mūziku, papildināt pedagoģisko un koncertrepertuāru, kā arī sekmēt pieredzes apmaiņu starp Latvijas un ārvalstu mūzikas skolu pedagogiem un audzēkņiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)