Banner 980x90

Valmierā notiek Starptautiskā tūrisma konference 

Dāvis Strazds/ Valmiera24.lv
Dāvis Strazds/ Valmiera24.lv
Piektdien, 21.oktobrī Vidzemes Augstkolā (ViA) atklāta Starptautiskā, zinātniskā konference "Pieredze, inovācijas un izaicinājumi tūrismā: globālo tendenču vietējie risinājumi".

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja konferencē, tajā aplūko tēmas, kas ir nozīmīgas Latvijas tūrisma un viesmīlības nozares nākotnes konkurētspējas veicināšanā, aktualizējot turpmākās desmitgades stratēģijas. 

Konferenci ar uzrunu atklāja Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks: "Zīmīgi ir tas, ka tūrisms ir ļoti būtiska lieta visas Latvijas ekonomiskajā attīstībā. Valmiera līdz šim ir vairāk pozicionējusies uz industriālām lietām, bet tūrisms ir tas, kas veicina plašu cilvēku apmaiņu. Braukājot vienas vietas uz otru mēs mācāmies cits no cita un pēc tam rodas vēlme kaut ko jaunu ieviesta arī pie sevis. Mums ir liels prieks, ka mums ir Vidzemes Augstskola, jo viņi gatavo speciālistus, kas šeit vedīs cilvēkus no visas pasaules un liks viņiem atgriezties. Esam ļoti liela izaicinājuma priekšā, jo cilvēki paliek arvien aktīvāki un mums ir jābūt gataviem Valmierā piedāvāt tūrisma iespējas."

Tāpat uzrunu teica arī ViA rektors Gatis Krūmiņš:"Kā jau pieminēts, ViA jau 20 gadus gatavo augsta līmeņa tūrisma speciālistus, tāpēc gribētu teikt, ka ar šo nozari mums viss ir kārtībā. Gribu pateikt lielu paldies visiem, kas nodrošināja, lai šis pasākums pie mums šodien varētu notikt. Gribu viesiem novēlēt, lai jums ir gan interesanti gan noderīgi. 

Latvijas Investīciju un attīstības aģēntūras tūrisma departamenta direktore Inese Šīrava savā uzrunā uzteica ViA lielisko darbu at tūrisma studentiem: "Gribu teikt, ka ViA, rīkojot šo konferenci, kārtējo ir apliecinājusi savu vadošo lomu tūrisma izglītībā un pētniecībā. Visus 20 gadus ViA pasniedzēji ir bijuši galvenie, kas palīdz tūrisma nozarei gan ar speciālistiem, gan ar pētījumiem. Šobrīd tūrisma nozare ir kļuvusi daudz caurskatāmāka nekā jebkad agrāk. Gribētu uzsvērt, ka ļoti svarīgi šobrīd ir domāt mazāk par mārketingu un reklāmu, bet vairāk par to, ko mēs piedāvājam tūristam. Tas, manupārt, ir pats būtiskākais. Es ar ļoti lielām cerībām skatos uz ViA, ka šis pasākums varētu kļūt par tradīciju."

Pasākums notiek lekciju un paneļdiskusiju veidā, iezīmējot trīs galvenās tēmas:
*Vietu zīmolvedība un pasākumu vadība;
*Gastronomijas tūrisms un mūsdienu garša Baltijas jūras reģionā;
*Tendences, inovācijas un tehnoloģiskie risinājumi tūrismā.

Izvēršot plašāk galvenās tūrisma konferences vadlīnijas, ar savu pieredzi un aktuālajam tendencēm konferences apmeklētājus iepazīstina trīs īpašie viesi:

*Tēmu Moilanens (Teemu Moilanen) no Somijas - par publiskajiem pasākumiem galamērķu zīmolvedības stiprināšanā;
*Jans Krags Jakobsens (Jan Krag Jacobsen) no Dānijas - par mūsdienu Skandināvu virtuves manifestu, ieviešanas pieredzi un zināšanu pārnesi Baltijas jūras reģionā;
*Mario Seps (Mario Sepp) no Austrijas - par pakalpojuma dizainu tūrisma produktu veidošanā.

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)