Banner 980x90

Valmierā jau 48.reizi izcīnīs "Liesmas" kausu futbolā

Foto: Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv
Foto: Anna Kārkliņa/ Valmiera24.lv
Sestdien, 28.maijā Valmierā, Sporta ielā 2 norisināsies tradicionālais "Liesmas" kauss futbolā. 

Kā pilsētas informācijas portālam Valmiera24.lv pastāstīja "Liesmas" kausa organizators Uldis Pūcītis, šogad kausu izcīnīs jau 48.reizi. Turnīrs norisinās kopš 1965.gada. No 2010.līdz 2013.gadam tas nenotika, bet 2014.gadā "atdzima" un nu jau atjaunotais turnīrs norisināsies trešo gadu pēc kārtas.

Pagājušā gada turnīrā piedalījās 27 komandas dažādās grupās. Populārākā grupa bijusi "Tautas grupa", kurā formātā seši pret seši spēlēja 12 komandas. Kopā "Liesmas" kauss piedāvā deviņas grupas, kuras izvēlēties attiecīgi no spēlētāju vecuma un profesionalitātes.

Lai arī vēsturiski "Liesmas" kauss ir Valmieras futbola turnīrs, neoficiāli tas ir nosaukts par "Vidzemes futbola svētkiem".

"Pa komandai atbrauc no visiem Vidzemes nostūriem. Tālākās komandas brauc no Rīgas, bet pārsvarā piedalās no tuvākajām pilsētām tepat pie Valmieras," skaidro organizatori.

Tāpat Pūcītis stāsta, ka turnīra formāts saglabāsies kā iepriekšējos gados, bet uzmanība būs pievērsta vairākām sīkām detaļām no organizatoriskās puses, kas padarīs futbola piedzīvojumu vēl patīkamāku gan dalībniekiem, gan līdzjutējiem.

Organizatori salīdzina "Liesmas" kausu ar kultūrvēsturiskām vērtībām.

"Tāpat kā mēs saglabājam kultūrvēsturiskās vērtības un atceramies savu senču vēsturi, tāpat "Liesmas" kauss ir Valmieras futbola vēstures svariga sastāvdaļa un tradīcija, kas stiepjas gandriz pus gadsimta garumā. Tā ir pelnījusi, lai to saglabātu. Tā ir japieslīpē, jāuzlabo, ko mēs ari cenšamies darīt, bet nav jārada jauna lieta, ja lieliska ir vecā," kausa nozīmīgumu skaidro Pūcītis. 

Lai arī interese par šā gada "Liesmas" kausu esot lielāka kā pērn, organizatori atgādina, ka līdz trešdienas, 25.maija vakaram vēl ir iespējams pieteikt komandu turnīram. To iespējams izdarīt šeit. 

"Liesmas" kausa programma:

* No plkst.10.00 līdz plkst.16.00 – priekšsacīkstes;
* plkst.19.45 – "Liesmas" kausa fināls;
* plkst.21.45 – "UEFA" fināls uz lielā ekrāna.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)