Banner 980x90

Valmierā izveidos jaunu katlu māju

Valmiera, 22.dec., LETA. Valmierā Dakstiņu ielā 1 izbūvēs jaunu katlu māju, aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Laura Moča.

Pašvaldības kapitālsabiedrībai SIA "Valmieras ūdens" uzdots realizēt projektu par jaunas siltumtrases izbūvi un esošās pārbūvi, lai nodrošinātu siltumenerģijas piegādi patērētājiem no jaunās katlumājas Dakstiņu ielā 1.

Projekta izmaksas paredzētas 833 805 eiro apmērā, no kuriem 40% attiecināmo izmaksu plānots segt no Eiropas Savienības fondu finansējuma.

Projekta laikā paredzēta jaunas siltumtrases izbūve, esošo siltumtrases posmu demontāža, nepieciešamo pieslēgumu un atzaru izbūve. Pēc siltumtrases izbūves siltumenerģija no jaunās katlumājas tiks nodrošināta mājsaimniecībām Gaujas labajā krastā Valmierā, tostarp jaunbūvējamajām īres dzīvokļu mājām Mālu ielā 1 un Ķieģeļu ielā 8.

Siltumapgādes pamatslodzi jaunbūvējamajā katlumājā paredzēts nodrošināt, kā kurināmo izmantojot šķeldu (koksni), savukārt maksimālo slodzi ziemas aukstākajos mēnešos iespējams nodrošināt, kā kurināmo izmantojot dabas gāzi.

Pēc jaunās katlu mājas Dakstiņu ielā 1 izbūves un nepieciešamo jaudu uzstādīšanas paredzēts slēgt katlu māju Rīgas ielā 25, kas līdz šim nodrošināja siltumapgādi lielākajai daļai mājsaimniecību pilsētā, Gaujas labajā krastā. Katlu māju Rīgas ielā 25 plānots slēgt līdz 2020.gada 21.decembrim.

Paredzēts, ka jaunās katlu mājas izbūve ļaus sadalīt riskus attiecībā uz kurināmā veidu, kā arī tiek prognozēts neliels tarifa samazinājums.

Siltumtrases izbūves projekta plānotais realizācijas termiņš noteikts līdz 2019./2020. apkures sezonas sākumam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)