Banner 980x90

Valmierā būs skatāma Sandras Krastiņas personālizstāde "Būs jārunā"

Valmiera, 22.febr., LETA. Valmieras muzeja Izstāžu namā no 2.marta būs skatāma Sandras Krastiņas personālizstāde "Būs jārunā", aģentūru LETA informēja Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāve Zane Bulmeistare.

Izstādē apvienotas pēdējo trīs gadu laikā tapušas gleznas. Viena tēma ierosina nākamo, un tādējādi jaunā tēma patiesībā radusies jau iepriekšējās izstādes laikā.

"Izstādē "Būs jārunā" būs skatāmas gleznas, kas bijušas piederīgas personālizstāžu "Vīrs. Un vārds.", "Civilisti", "#dienasvaronis" tematiskajam lokam. Šoreiz mani interesē, kā gleznojumi no vairākām izstādēm, kurās vienojošā stāstījuma ass ir indivīda vietas un sociālo lomu meklējumi dzīves piedāvātajos spēles noteikumos, savstarpēji mijiedarbojas un papildina cits citu vai, iespējams, uzņem vēl kāda rakursa pavedienu. Manis izvēlētais izteiksmes līdzeklis ir glezniecība. Tā spēj notvert laiku. Audekla, krāsu materialitātes pretestība un gleznotāja nepastarpinātā žesta mijiedarbība ir sazobe, kuras rezultātā top nosacīta vides kapsula, kur gaistošajai šodienai pārtapt un saglabāties ilgstošajā tagadnē," stāsta māksliniece Krastiņa.

Māksliniece mācījusies Latvijas Mākslas akadēmijas Monumentālās glezniecības nodaļā profesora Eduarda Kalniņa meistardarbnīcā un strādājusi kā pedagoģe Jāņa Rozentāla Rīgas Mākslas vidusskolā. Viņa arī izveidojusi Latvijas Mākslinieku savienības muzeju, kā arī darbojusies kā apgāda "Neputns" žurnāla "Dizaina Studija" galvenā redaktore. Krastiņa darbojusies arī grafikā un animācijā, veidojusi dizainu Latvijas Bankas kolekciju monētām.

Māksliniece izstādēs piedalās kopš 1980.gada. Viņa regulāri rīko personālizstādes Rīgā, citviet Latvijā, arī ārvalstīs. Autores darbi glabājas Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Ludviga muzejā Ķelnē, Valsts Tretjakova mākslas galerijas Maskavā krājumā, kā arī daudzās citās muzeju un privātās kolekcijās Latvijā un ārvalstīs.

Izstāde būs skatāma līdz 31.martam

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)