Banner 980x90

Valmierā būs skatāma dokumentālā filma "Inteliģentie huligāni"

Valmiera, 24.febr., LETA. No šodienas kino "Gaisma" Valmierā būs skatāma Rolanda Rekkes dokumentālā filma "Inteliģentie huligāni", aģentūru LETA informēja kino pārstāji.

Filma ir stāsts par jauniešiem ekstrēmajā un ielas sporta kultūrā. Tā veidota, lai grautu stereotipus par ielu sportu un parādītu, kā patiesībā cilvēkus iespaido bezbailīgie sportisti, ielu mākslinieki un "Ghetto Games" pasākumi, stāsta tās autori. Filmas devīze ir "Cīņu ar sistēmu ir nomainījusi radīšana".

"Pats jaunībā, atceros, bieži no vecākiem saņēmu nosodījumu par sasistajiem ceļiem, nobrāztajiem elkoņiem un saskrāpēto riteni. Pie tādas nesapratnes jaunieši vai nu atmet to, ko dara, vai dara to klusībā," par filmu stāsta režisors Rekke. Tādēļ "Inteliģentie huligāni" gan mudina jauniešus būt aktīviem, sportiskiem un mērķtiecīgiem, gan iedvesmo ar veiksmīgu cilvēku dzīvesstāstiem un sasniegumiem, viņš stāsta.

Filmā piedalās Latvijas ielu sporta veidu aprindās atpazīstami cilvēki, sportisti, mākslinieki, kas sevi asociē ar "Inteliģentu huligānu" - Raimonds Elbakjans, Aldis Kalniņš, Dins Danne, Gastons Jaunbrālis, Gatis Irbe, Sarmis Ozolins, Jānis Jansons, Jānis Kundziņš, Mārtiņš Sleja, Madars Apse, Aleksandrs Gromovs, Vilnis Baltiņš, Renārs Zeltiņš, Māris Šlēziņš, Toms Siliņš, Makss Hennings (Max Henning), Jānis Rozītis, Tomass Grinbergs, Mārtiņš Jansons, Nils Jansons, Vladislavs Lakše, Manvels Isadzhanjans.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)