Banner 980x90

Valmierā atklās pilsētvides objektu "Gaismas vārti"

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Piektdien, 2.decembrī, plkst.18.00 Valmieras centrā atklās pilsētvides objektu "Gaismas vārti". Ainavu dizaineres Vinetas Radziņas veidotie "Gaismas vārti" tiks iedegti vienlaikus ar pilsētas galveno Ziemassvētku egli, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras Kultūras centra sabiedrisko atticību vadītāja Līga Tarbuna. 

Pilsētvides objekta "Gaismas vārti" idejas autore Vineta Radziņa pastāstīja, ka "Gaismas vārti" veidoti no 12 arkām, kas simbolizē gada 12 mēnešus. Ejot cauri vārtiem, kas rotāti ar lampiņu virtenēm, ikviens aicināts pārdomāt notikumus, ko šajā gadā piedzīvojis. 

"Adventes laiks ir Ziemassvētku gaidīšanas laiks. Tradicionāli to saista ar mieru, klusumu un pārdomām. Šajā laikā tiek dedzinātas sveces - pa vienai katras gaidīšanas nedēļas svētdienā. Šis ir laiks, kurā gaida dienas uzvaru pār nakti, saules uzvaru pār tumsu un visa kristīgā pasaule gaida Kristus piedzimšanu. Vārds "Advents" tulkojumā no latīņu valodas nozīmē "atnākšana" vai "nākšana". Tēlaini izsakoties – Advente ir vārti, caur kuriem pie mums atnāk Ziemassvētku brīnums. Gaismas brīnums. Ja tagad Ziemassvētkus svinam kā miera un klusuma svētkus, tad agrāk Ziemas saulgrieži latviešiem bija prieka un līksmības laiks, kad tika svinēta gaismas uzvara pār tumsu, jo pēc gada garākās nakts saule atkal griežas uz pavasara pusi. Šogad valmierieši un pilsētas viesi varēs iziet caur Adventes "Gaismas vārtiem", simboliski ienākot Ziemassvētku laikā, gada nogalē un ieklausoties sevī," saka Vineta Radziņa.

Pilsētvides objektu "Gaismas vārti" veidoja ainavu dizainere Vineta Radziņa sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru, SIA "Raunas Lauktehnika" un SIA "Valmieras namsaimnieks".

"Gaismas vārti" Valmierā būs apskatāmi līdz 6.janvārim.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)