Banner 980x90

Valmierā atklās fonda "Mākslai vajag telpu" Vasaras mājas projekta rezidenci

Valmiera, 13.jūl., LETA. Piektdien, 14.jūlijā Stacijas ielā 37, Valmierā, galerijā "Laipa" tiks atklāta fonda "Mākslai vajag telpu" (MVT) Vasaras mājas projekta rezidence, aģentūrai LETA pavēstīja fonda pārstāvji.

Līdz oktobrim galerijas "Laipa" telpās būs skatāmas sešas jauno latviešu mākslinieku izstādes, atspoguļojot interesantākos Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu darbus.

MVT ar šo projektu tiecas veicināt māksliniecisko jaunradi un perspektīvāko jauno autoru atpazīstamību reģionos.

Kā pirmā šī cikla ietvaros, tiks atklāta Annas Ceipes maģistra studiju darba izstāde ar nosaukumu "Nesalaužamais paliek klusējot". Tajā būs skatāma instalācija – skulptūru dārzā izvietots darbu kopums, paužot sengrieķu mītu par Dafnes bēgšanu no Apollona, tā attēlojumu mākslā un dažādu formu vai indivīdu pārtapšanu un transformāciju.

Anna Ceipe (1990) pagājušogad absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Vizuālās komunikācijas nodaļu, kā arī studējusi Beļģijā, "The Royal Academy of Fine Arts" (KASK). Anna Ceipe izstādēs piedalās kopš 2011.gada. Starp 2016.gada nozīmīgākajām izstādēm jāmin "Apceres apstākļi", Rīgas mākslas telpā, Rīgā un dalību izstādē "Nebeidzamais ceļojums, neredzamā sala", K.K. fon Stricka villā, Rīgā.

Izstāžu sēriju papildinās vairāki publiskie pasākumi – meistarklases, performances, u.c. notikumi.

Projekts top ar Valmieras pilsētas pašvaldības atbalstu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)