Banner 980x90

Valmierā atklāj vides mākslas objektu "Atlētu kustību lauks"

Anita Stabiņa/ Valmiera24.lv
Anita Stabiņa/ Valmiera24.lv
Otrdien, 24.maijā Valmieras pilsētas centrā atklāja vides mākslas objektu "Atlētu kustības lauks", kas veltīts šogad gaidāmajiem sporta pasākumiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja vides mākslas objekta atklāšanas pasākumā, katra figūra simbolizē dažādus vieglatlētikas veidus – soļošanu, barjerskriešanu, lodes grūšanu, skriešanu un šķēpa mešanu.

"Atlētu kustību lauks" dienas laikā pavērst ar skatu pret sauli, taču, iestājoties tumsai, sportistu figūras paredzēts izgaismot.

"Valmiera ir ļoti sportiska pilsēta. Es gribētu teikt, ka Valmiera šogad ir sporta galvaspilsēta. Man prieks, ka pilsētas centrs ir kļuvis ļoti sportisks. Mūsu pilsētas ikdienā ienākuši vairāki "sportisti", kas rotās Valmieru vairākus mēnešus," norāda Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks.

Savukārt SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs" valdes priekšsēdētājs Artis Jansons uzsver: "Bez cilvēku darba un ieguldījuma nekas nenotiek. Katrā figūrā ir ielikts liels darbs un ideja."

Objektu autores ir SIA "IBIO Union" mākslinieces Laura Bistrakova un Laine Uzulēna, savukārt tās izgatavojis un SIA "Metāro". Projekta īstenošanu Valmierā finansiāli atbalstījusi Valmieras pilsētas pašvaldība un SIA "Vidzemes Olimpiskais centrs"

Vides mākslas objets "Atlētu kustības lauks" Valmieras pilsētas centrā būs skatāms līdz 24.jūlijam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)