Banner 980x90

Valmierā ar trīs dienu forumu atklās ekoskolu jubilejas gada svinības

Rīga, 19.febr., LETA. Valmieras sākumskolā no 22.februāra līdz 24.februārim uz Ziemas forumu pulcēsies vairāk nekā 200 dalībnieku no ekoskolām visā Latvijā, atzīmējot arī starptautiskās ekoskolu programmas 25 gadu jubileju, aģentūru LETA informēja Vides izglītības fonda pārstāvji.

Foruma trīs dienu programmā paredzētas izglītojošas un interaktīvas vides nodarbības, pieredzes apmaiņas sesijas, atraktīvi komandu uzdevumi un saliedēšanās aktivitātes, kam ir būtiska loma skolu sadarbības veicināšanā.

Ekoskolu programmas koordinators Latvijā Daniels Trukšāns sacīja, ka īpaši šajā gadā, kad tiek svinēta starptautiskās ekoskolu programmas 25 gadu jubileja, kopīgajos pasākumos vēlas runāt ne tikai par tādām globāli aktuālām tēmām kā klimata pārmaiņas un bioloģiskās daudzveidības samazināšanās, bet arī par komunikācijas un atbalsta resursiem - par vērtību, kas skolas ir cita citai.

Lai veicinātu jauniešu līderību, daļu komandu uzdevumu vadīs vides entuziasti un pieredzējuši dalībnieki ekoskolu programmā no jauniešu vidus.

Foruma piedāvātajā semināra izglītojošā daļā dažādi praktiski, ikdienai pietuvināti temati palīdzēs dalībniekiem izprast nozīmīgus vides jautājumus un savas iespējas vides resursus izmantot ilgtspējīgi. Piemēram, nodarbības par zivju resursiem Baltijas jūrā, dabiskajām pļavām un uzturā lietojamiem pļavas augiem rosinās dalībniekus izzināt bioloģiskās daudzveidības vērtību gan katram individuāli, gan Baltijas reģiona un pasaules mērogā.

Savukārt meistardarbnīcās eksperti dalīsies ar vērtīgiem padomiem, piemēram, videi draudzīgu ēdienu gatavošanā, vides komunikācijā un līderībā, kā arī citās tēmās.

Semināra nodarbības vadīs pārstāvji no Latvijas Universitātes, Pasaules Dabas fonda, Latvijas Entomologu biedrības, Vides risinājumu institūta, biedrības "Zaļā brīvība", SIA "ZAAO"/ Dabas un tehnoloģiju parka "URDA", Energoefektivitātes centra "Elektrum", Latvijas Debašu asociācijas "Quo Tu domā", beziepakojuma preču veikala "Burka" un citi.

Kā ierasts, arī pasākuma norise plānota pēc iespējas videi draudzīgāka – netiks izmantoti vienreizlietojamie trauki un tiks uzmanīts, lai atkritumu daudzums būtu pēc iespējas mazāks, kā arī lai enerģijas resursi tiktu izmantoti pēc iespējas efektīvāk.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)