Banner 980x90

Uz Valmieras 5.vidusskolas garāžas sienām uzstādītas skolēnu radītas gleznas

Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Šogad Valmieras Mākslas dienās īpaši aktīvi iesaistījās vairākas izglītības iestādes, atklājot dažādas izstādes, rīkojot meistarklases, konkursus un citas aktivitātes, kas saistītas ar mākslu vai kultūru.

Kā pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informē Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Justīne Deičmane, īpaši radoši bijuši Valmieras 5.vidusskolas skolēni, kuri, sadarbojoties ar Valmieras Mākslas vidusskolas pedagogiem un audzēkņiem, radījuši krāšņas gleznas, kas kopš pirmdienas, 25.aprīļa rotā Valmieras 5.vidusskolas pagalmā esošās garāžas sienas. Gleznu skices radītas un izstrādātas projektu nedēļas laikā kopā ar Valmieras Mākslas vidusskolas skolotājām Ivetu Gudetu un Kristīni Zemļicku-Brālēnu.

Kā norāda Valmieras 5.vidusskolas direktore Rudīte Markus, svarīgs ieguvums, īstenojot šo projektu, ir skolēnu atbildības sajūtas veicināšana un sadarbības prasmju attīstīšana: "Audzēkņi šajā procesā iesaistījās ar lielu interesi, un ne reizi man nenācās dzirdēt atrunas, ka darbs ir pārāk laikietilpīgs, sarežģīts vai tas jāturpina arī pēc tam, kad stundas beigušās. Ikviens no skolēniem, kurš bija iesaistījies projektā, savu darbu padarīja godprātīgi un rūpīgi. Būtisks iemesls audzēkņu atsaucībai, protams, bija arī tas, ka gleznas veidotas skolas garāžas sienu izdaiļošanai. Tas skolēniem ir nozīmīgi, ka viņu veikumam ir praktisks pielietojums ilgtermiņā, ko turklāt var parādīt ģimenei un draugiem. Noteikti iesaistīsimies Valmieras Mākslas dienās arī turpmāk."

Savukārt Valmieras pilsētas pašvaldības Kultūras, sporta un tūrisma pārvaldes kultūras projektu vadītāja Liene Kalnaella stāsta, ka sākotnējā ideja bijusi apgleznot garāžas sienas, tomēr sliktā ēkas stāvokļa dēļ nolemts izmantot finiera plāksnes. 

"Lai gan ideja netika realizēta tā, kā to bijām iecerējuši, ar gala rezultātu esam ļoti apmierināti, jo šobrīd garāža ieguvusi krāšņu un oriģinālu veidolu. Turklāt gandarījums ir gan pašiem, gan skolēniem, par ko ir vislielākais prieks," skaidro Kalnaella.

Valmieras Mākslas dienas 2016 norisinājās no 8.līdz 23.aprīlim. To laikā valmieriešiem un pilsētas viesiem bija iespēja apmeklēt daudzveidīgus kultūras, mākslas un radošās partnerības pasākumus, ko šogad caurvija tēma "Garšas palete". Valmieras Mākslas dienas organizēja Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru, Valmieras muzeju, Valmieras Integrēto bibliotēku, Valmieras Valsts ģimnāziju, Valmieras sākumskolu, Valmieras Jaunatnes centru "Vinda", Valmieras 5.vidusskolu, Valmieras Drāmas teātri, mākslas "Galeriju Laipa", restorānu "Parks", tirdzniecības centru "Valleta", kinoteātri "Gaisma", Valmieras tehnikumu, "Valmiermuižas alus" darītavu, viesnīcu "Wolmar" un Valmieras cietumu.


 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)