Banner 980x90

Turpinās tradīciju Valmierā uzstādīt mākslinieku apgleznotus soliņus

Publicitātes foto/ Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Publicitātes foto/ Foto: Valmieras pilsētas pašvaldība
Valmierā Mākslas dienu laikā turpinās pērn iesākto tradīciju - mākslinieku apgleznotu soliņu atklāšanu pilsētvidē. Lielās talkas dienā, 22.aprīlī,  interesenti aicināti apskatīt, kādas gleznas uz soliņiem būs radījuši mākslinieki Paula Zariņa-Zēmane, Juris Dimiters un Andris Vītoliņš, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Valmieras pilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājas vietniece Zane Bulmeistare.

Trīs Valmieras soliņi ir nonākuši pie māksliniekiem, un ir sācies darba process. To, kādas pārvērtības notiks un kādi tēli "sāks apdzīvot" soliņu, autori atklās marta vidū. Pagājušā gada aprīlī Valmierā atklāja pirmos piecus "Mākslas soliņus". Pie Valmieras Kultūras centra ir uzstādīts mākslinieces Signes Vanadziņas apgleznotais soliņš "Ķiršu lietus", autorei izvēloties sev netipiskus materiālus - pūšamās krāsas un akrila flomāsteru.

Pie Valmieras pilsdrupām ar skatu uz Gauju mājvietu radis mākslinieces Elitas Patmalnieces apgleznotais soliņš "Nakts klusā daba", kas aicina baudīt nesteidzīgu atpūtu un romantisku noskaņu. Savukārt Valterkalniņā uzstādīts mākslinieces Patricijas Brektes apgleznotais soliņš "Gaujas garšas palete". Pirms radošā procesa autore izpētīja, kādas zivis mājo Gaujā, lai soliņš būtu ne tikai skaists, bet arī informatīvs. Vēl divus soliņus publiskā performancē "Soliņš - glezna" apgleznoja Valmieras Drāmas teātra komanda. Tie vēsta par izcilām personībām teātra mākslā, papildinot ar Valmieras teātra krāsām - melno un sarkano.

"Mākslas soliņu" ideja ir bagātināt Valmieras pilsētvidi un veidot radošas partnerības, dāvinot visiem pieejamu mākslas darbu un ienesot pilsētā jaunas krāsas un idejas.

Šogad Valmieras Mākslas dienas notiks no 1.aprīļa līdz 1.maijam, un tām izvēlēta tematika "Mākslas dārzs". Tajā "uzplauks" dažādas izstādes un tērpu kolekcijas, "sakņu sistēma" tiks stiprināta ar teātra izrādēm, lekcijām un forumu uzņēmējiem. Savukārt ieskats dārzā atrodamo krāsu toņu daudzveidībā atklāsies kinoteātra gaismās ar filmu "Gleznojot mūsdienu dārzu: no Monē līdz Matisam". Īpašos pasākumos "mākslu uz šķīvja" dāvinās Latvijas mežos, pļavās un ūdeņos atrodamie gardumi, pavasara spirgto enerģiju "sēs" gan jaudīgs roka, popa un klasiskās, gan garīgās mūzikas koncerts, bet kopā ar "Mākslas dārza" smaržām nedaudz virs zemes pacelties aicinās izcila latviešu pianista klavierspēle.

Valmieras Mākslas dienas organizē Valmieras pilsētas pašvaldība sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru, Valmieras muzeju, Valmieras integrēto bibliotēku, Valmieras Mākslas vidusskolu, Valmieras Mūzikas skolu, Valmieras Sv.Sīmaņa baznīcu, Valmieras Valsts ģimnāziju, Valmieras Jaunatnes centru "Vinda", Valmieras Drāmas teātri, mākslas "Galeriju Laipa", kinoteātri "Gaisma", "Valmiermuižas alus" darītavu, Valmiermuižas kultūras biedrību, biedrību "Kultūras logs" un citiem partneriem.

Jāpiebilst, ka apgleznoto soliņu uzstādīšana, tāpat kā pērn, ir Valmieras pilsētas pašvaldības vides pilnveidošanas darbs, kas pieteikts ZAAO vides iniciatīvai "100 darbi Latvijai". Tā veltīta Latvijas simtgadei ar mērķi apvienot vidzemnieku idejas, resursus un darbaspēku, lai līdz 2018.gada 18.novembrim kopīgiem spēkiem Vidzemē paveiktu vismaz 100 nozīmīgus darbus vides sakopšanā un izdaiļošanās, kā arī vides izglītībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)