Banner 980x90

Traumatologi tiekas Valmierā

Latvijas Gūžas un ceļa locītavas endoprotezēšanas asociācijas (LGCLEA) biedru kārtējā sēde atkal notika Vidzemes slimnīcā Valmierā, pilsētas informācijas portālu Valmiera24.lv informēja Vidzemes slimnīcā.

Dalībnieku vidū bija traumatologi ortopēdi no ārstniecības iestādēm, kur veic endoprotezēšanas operācijas – Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas, Vidzemes slimnīcas, Rīgas 2.slimnīcas, Rietumu klīnikas, ORTO klīnikas, Cēsu klīnikas, topošie kolēģi studenti un rezidenti. Sēdei starptautisku vērtību piešķīra vieslektors prof. Dr. Med. Peters Rišls /Peter Ritschl/ no Austrijas.

Šoreiz sēdes galvenā tēma bija bezcementa kājiņu implantēšana – klīniskie gadījumi, rentgenoloģiskie novērojumi, problēmas un secinājumi. Pieredzē dalījās vieslektors no Austrijas un Latvijas vadošie traumatologi ortopēdi – prof. K. Kalnbērzs, dr.Med. P. Studers, dr. V. Jurkevičs, dr. D. Beļajevs, dr. A. Barks, dr. U.Ārgalis, dr. P.Līkums. Par dziļo vēnu trombozes risku un to novēršanas iespējām runāja prof. O.Kalējs.

Kā sēdes noslēgumā atzina asociācijas prezidents prof. Konstantīns Kalnbērzs, prezentētie pētījumi un klīnisko gadījumu analīze apliecinot, ka Latvijā un Austrijā šai ziņā problēmas ir līdzīgas, ka gan te, gan tur endoprotezēšanas rezultātu nosaka izmantoto materiālu kvalitāte un, protams, speciālistu kvalifikācija un pieredze.

Pievakarē sēdes dalībnieki tikās tradicionālajā futbola mačā, kurā draudzības uzvaru apliecināja arī rezultāts 6:6.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)