Banner 980x90

Tiesībsargs uzteic VVD Valmieras pārvades rīcību, uzdodot pārtraukt pretlikumīgus zāģēšanas darbus

Rīga, 4.aug., LETA. Tiesībsargs Juris Jansons atzinīgi vērtē un uzteic Valsts vides dienesta (VVD) Valmieras reģionālās vides pārvaldes rīcību, uzdodot pārtraukt normatīvo aktu prasībām neatbilstošus kokmateriālu zāģēšanas darbus pilsētas teritorijā.

Kā aģentūru LETA informēja Tiesībsarga biroja pārstāve Evita Berķe, šīs vasaras sākumā, reaģējot uz Valmieras iedzīvotāju sūdzībām, tiesībsargs konstatēja, ka Valmieras pilsētas teritorijā pārvietojamā kokapstrādes tehnika, kas tiek darbināta ārtelpās, rada cilvēku veselībai nevēlamu putekļu piesārņojumu.

Pēc Berķes paustā, Tiesībsargam izpētes procesā pārsteidzošs šķita arī fakts, ka atbildīgā valsts pārvaldes iestāde - VVD - šādu darbību ilgāku laiku atzinusi par pieļaujamu, turklāt atstājot bez vērības vairākkārtīgas iedzīvotāju sūdzības.

Jansons norāda, ka šajā gadījumā nepārprotami tika pārkāptas Satversmē paredzētās tiesības uz veselību un labvēlīgu vidi, tāpēc pozitīvi vērtējams, ka VVD ir ne vien spējis drosmīgi atzīt savas kļūdas, bet arī mainījis iepriekš pausto nostāju.

Tiesībsargs uzsver, ka jābūt samērībai starp sabiedrības un uzņēmēju tiesībām un interesēm. Lai nerastos šādas vai līdzīgas situācijas, uzņēmējiem jāapzina jomas regulējošo normatīvo aktu loks. Lai noskaidrotu ikviena iedzīvotāja pieredzi saskarsmē ar valsts un pašvaldību iestādēm, tiesībsargs aicina piedalīties aptaujā par labas pārvaldības principu ievērošanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)