Banner 980x90

Svinīgi atklāta VUGD Vidzemes reģiona brigādes Valmieras depo ēka

Dāvis Strazds/ Valmiera24.lv
Dāvis Strazds/ Valmiera24.lv
Trešdien, 2.novembrī svinīgi atklāta Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Vidzemes reģiona brigādes Valmieras depo rekonstruēto ēka, kā arī no jauna izbūvēta nojume speciālajiem transportlīdzekļiem.

Kā pilsētas informācijas portāls Valmiera24.lv uzzināja atklāšanā, VUGD Valmieras daļas depo ēkas rekonstrukcijas lielākie remontdarbi notika garāžu korpusā, dienesta telpās un mācību klasē. Mācību telpu turpmāk izmantos ne tikai Valmieras daļas un Vidzemes reģiona brigādes amatpersonu apmācībai, bet arī izglītojošam darbam ar bērnudārzu un skolu audzēkņiem. Rekonstruējot depo telpas, būtiski uzlabojušies darbinieku darba un sadzīves apstākļi, ir panākta ātrāka un drošāka ugunsdzēsēju glābēju nokļūšana līdz speciālajiem transportlīdzekļiem un aprīkojumam, kas uzlabos dienesta reaģēšanas spējas uz notikumiem.

Atklāšanu ar uzrunu atklāja Latvijas Republikas iekšlietu ministrijas valsts sekretāres vietnieks Dimitrijs Trofimovs: "Iekšlietu ministrijas vadības vārdā man ir gods apliecināt cieņu un pateicību viempadsmitajam projektam, kas ir realizēts starpvalstu sadarbības ietvaros un kura mērķis ir stiprināt Latvijas infrastuktūru un VUGD materiālu tehnisko nodrošinājumu. Esam paveikuši daudz, lai VUGD darbiniekiem būtu droši apstākļi strādāt. 

Tāpat pateicību izteica ASV vēstniecības Latvijā pārstāve Vanesa Akere: "Pateicos par iespēju jūs uzrunāt dienā, kad mēs kopā ar VUGD noslēdzam jau 11 projektu. ASV ir lepna, ka varēja ieguldīt vairāk kā 300 tūkstošus eiro, lai uzlabotu Valmieras daļas telpas. Pēdējo septiņu gadu laikā ASV vēstniecības aizsardzības sadarbības birjos ir realizējis vēl 10 citus citus projektus kopā ar VUGD. Šo projektu mērķis ir uzlabot dienesta spējas nodrošināt vitāli svarīgos pakalpojumus Latvijas visvērtīgākajam resursam - cilvēkiem. Ir ļoti svarīgi, lai dienestā būtu apmācīti, profesionāli darbinieki, kas vienmēr gatavi reaģēt un atbilstošs aprīkojums un telpas, kur glābēji strādā. Šie projekti reprezentē ASV nemainīgo apņemšanos uzturēt attiecības ar Latvijas iedzīvotājiem. Valstis ir stratēģiskie partneri, uzticami sabiedrotie un tuvi draugi. Mēs ceram uzturpmāku sadarbību arī nākotnē un vēlamies būt daļa no Latvijas gaišās nākotnes. 

Valmieras pilsētas pašvaldības domes priekšsēdētājs Jānis Baiks savā uzrunā atzīmēja VUGD nozīmīgumu pilsētā: "Man ir patiess prieks šodien šeit atrasties, jo Valmiera ir aktīva pilsēta. Šeit ir gan uzņēmējdarbība, gan tirdzniecība, gan atpūta, sports un viss pārējais. Šeit ir radīti daudz apstākļu, lai pilsēta virmotu. Kā viens no priekšnosacījumiem, lai viss notiktu, protams, ir šī iestāde. Mēs zinām, ka jūs šeit esat, tāpēc varam justies droši. Mēs redzam kā VUGD pēdējā laikā ir audzis un liels prieks, ka radīti apstāķļi tiem, kas visu dara. 

Būvniecības uzņēmuma AS "UPB" projektu direktors Kārlis Balgalvis pateicās visiem, kas palīdzēja projektam īstenoties: "Mums bija liels prieks piedalīties šāda projekta realizācijā. Būvniecība ir kolektīvs darbs un ļoti labs rezultāts tiek panākts, ja visas iesaistītās puses strādā kopā, strādā racionāli un gudri. Izsaku pateicību ASV vēstniecībai LAtvijā, VUGD, būvuzraudzībai un visiem projektā iesaistītajiem cilvēkiem. 

Savukārt VUGD priekšnieks pulkvedis Oskars Āboliņš izteica gandarījumu, ka vēl vienā VUGD ēkā nu ir atbilstoši darba apstākļi: "Man ir milzīgs gandarījums atrasties šajā svinīgajā pasākumā, brīdī, kad noslēgts kārtējais veiksmģais projekts sadarbībā ar ASV vēstniecību. Tāpat gandarījums apr to, ka ir vēl viena VUGD ēka, kurā ir radīti atbilstoši darba apstākļi. Paldies visiem, kas iesaistījās projekta realizācijā. Mēs strādājam, lai jūs visi justos droši. 

VUGD Valmieras daļas ēkas atjaunošana īstenota Amerikas Savienoto Valstu un Latvijas sadarbības projekta ietvaros, ko realizē ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā, ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojs Latvijā un Latvijas Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests. Rekonstrukcijas darbus veica vietējais būvniecības uzņēmums AS "UPB".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)